Foto: olinecka
Kto chodil do školskej kuchyne na obedy pozná tento retro obed, ktorý je nenáročný na prípravu. Veľkým aj malým pripomína detstvo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Fliačky uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme trocha oleja, aby sa nezlepili. Zemiaky scedíme, fliačky scedíme a necháme odkvapkať. Dáme do misy spolu so zemiakmi. Domácu masť rozpustíme, cibuľu nadrobno posekáme, orestujeme do sklovita, následne pridáme červenú mletú papriku a hneď stiahneme z ohňa, aby nezhorkla. Premiešame všetko spolu, podľa chuti osolíme. Podávame s kyslou uhorkou, šalátom alebo podľa chuti. U nás dnes je uhorkový šalát. Dobrú chuť všetkým.
Som rada, že ste sa všetci našli, ktorí máte rady granadir.
ja robím rovnako. Takto si môžme pridať do základu slaninku, prípadne aj klobásku a vieme regulovať "hustotu" zemiačkov pridaním potrebného množstva vody pri dusení. Granadýr je potom šťavnatejší a zemiačky sú chutnejšie...ale samozrejme každý podľa svojho gusta. Tak či tak je to rýchle a nenáročné jedlo a samozrejme aj veľmi chutné.
Zmiešajú sa fliačky, zemiaky, masť zo slaniny a údená paprika.
Škvarky a kyslá uhorka samostatné ako príloha...
Presne takýto postup využívam aj ja, potom mám menej umývania riadu.
Staré osvedčené jedlá sú u nás tiež v obľube :-))
Dá sa aj bez vody a so surfovými zemiakmi... ;-)
varecha.pravda.sk/recepty/granadir-fotorecept/71392-recep...
* surovymi :-)
Granadír pochod-marš?
Určite bez cibule...