Bezlepkový prekladaný perník
50 - 60 minút
na 165 °C
na 165 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 1 pohár (bezlepková zmes na perník) |
|
| 3/4 pohára (bezlepková múčna zmes) |
|
| 1/2 pohára |
|
| 200 g |
|
| 125 g |
|
| 3 ks |
|
| 3 PL |
|
| Poleva: | |
| 120 g (alebo 45 % Liana) |
|
| 100 ml (30 %) |
|
| Okrem toho: | |
|
|
|
| (na vysypanie formy) |
|
| (na vymastenie formy) |
|
Postup
-
1
1 pohár = 250 ml. Maslo a cukor vyšľaháme do nadýchanej peny. Postupne pridávame po jednom žĺtky, med a mixérom vyšľaháme. Zľahka vareškou primiešame Fine a Universal mix, kyslú smotanu a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
- 2
Cesto vylejeme do vymastenej a trošku ryžovou múkou vysypanej formy dlhú formu 32 cm. Pečieme pri 165 °C 50 - 60 minút.
- 3
Vychladnutý perník rozrežeme na 3 časti a plníme slivkovým lekvárom. Pritlačíme a vrch polejeme čokoládovou polevou. Nakoniec môžeme ozdobiť podľa vlastnej fantázie.
- 4
Dobrý tip: Suroviny by mali mať izbovú teplotu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu