Hovädzie burrito

Miroslav Spodniak
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 21. júla 2020
Hovädzie burrito
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
8 g
400 g uvarená
4 ks
10 g (čili)
150 g
150 g
200 g




Postup

  1. 1

    Hovädzí krk zomelieme a orestujeme na rozpálenej panvici s olejom. Dochutíme rímskou rascou, soľou, mletým korením a chipotle pastou.

  2. 2

    K mäsu pridáme uvarenú ryžu, scedenú kukuricu a fazuľu a všetko spolu premiešame.

  3. 3

    Na druhej panvici opečieme z oboch strán tortillu, vyberieme ju z panvice a naplníme zmesou mäsa a ryže. Posypeme nastrúhaným syrom, papričkami jalapeňo a placku zrolujeme. Zabalíme do alobalu, vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a necháme zapiecť 8 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia