Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Makovo-orechový koláč s ríbezľami

pivonka - fotkapivonka, 26. júla 2020
Makovo-orechový koláč s ríbezľami
Foto: pivonka

V súťaži krásy by nevyhral, ale nech vás to nepomýli. Je to veľmi kvalitný koláč výbornej chuti, nepresladený a môžu ho jesť aj bezlepkáči (pokiaľ si nevysypú formu múkou). Recept je z internetu.
Zdroj: internet

12
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
125 g
4 ks
100 g mleté
150 g mletý
1/2 bal.
Navrch:
500 g
2 PL
2 PL
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zomelieme mak a orechy a primiešame prášok do pečiva.

  2. 2

    Vyšľaháme zmäknuté maslo s 3/4 cukru a po jednom pridávame žĺtky. Zvyšný cukor vyšľaháme s bielkami na hustý sneh.

  3. 3

    Do žĺtkovej hmoty po častiach vmiešame sypkú zmes a sneh z bielkov.

  4. 4

    Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou, alebo vystelieme papierom na pečenie. Cesto do nej rovnomerne nanesieme.

  5. 5

    Ríbezle zmiešame so Zlatým klasom a cukrom. Rovnomerne rozložíme na cesto. Pečieme 45 minút v rúre vyhriatej na 180 °C, ale každá rúra je iná, tak si to treba ustrážiť. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.

    Makovo-orechový koláč s ríbezľami - obrázok 5
  6. 6

    Ja som mala celého pol kila ríbezlí a zdalo sa mi to veľa. Rozdelila som ich na polovicu a zmiešala s polovicou Zlatého klasu a cukru ale potom som dorobila aj zbytok ríbezlí a dala všetky. Je ich hojne, ale tak je to chutné, patria tam. Ak budete piecť tento koláč a ríbezlí bude trochu menej, tiež sa nič nestane.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pěkný recept na třený koláč, vidno, že i bez múky sa dá. O chuti nepochybuji, s radostí bych dala testovací vzoreček.
Kdo nechce dát máslo, udělá piškot. Piškotové těsto je jiné než třené. Tedy jiný recept i chuť.