Makovo-orechový koláč s ríbezľami
Foto: pivonka
V súťaži krásy by nevyhral, ale nech vás to nepomýli. Je to veľmi kvalitný koláč výbornej chuti, nepresladený a môžu ho jesť aj Zobraziť celý popisV súťaži krásy by nevyhral, ale nech vás to nepomýli. Je to veľmi kvalitný koláč výbornej chuti, nepresladený a môžu ho jesť aj bezlepkáči (pokiaľ si nevysypú formu múkou). Recept je z
internetu.
Zdroj: internet
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zomelieme mak a orechy a primiešame prášok do pečiva.
- 2
Vyšľaháme zmäknuté maslo s 3/4 cukru a po jednom pridávame žĺtky. Zvyšný cukor vyšľaháme s bielkami na hustý sneh.
- 3
Do žĺtkovej hmoty po častiach vmiešame sypkú zmes a sneh z bielkov.
- 4
Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou, alebo vystelieme papierom na pečenie. Cesto do nej rovnomerne nanesieme.
- 5
Ríbezle zmiešame so Zlatým klasom a cukrom. Rovnomerne rozložíme na cesto. Pečieme 45 minút v rúre vyhriatej na 180 °C, ale každá rúra je iná, tak si to treba ustrážiť. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
- 6
Ja som mala celého pol kila ríbezlí a zdalo sa mi to veľa. Rozdelila som ich na polovicu a zmiešala s polovicou Zlatého klasu a cukru ale potom som dorobila aj zbytok ríbezlí a dala všetky. Je ich hojne, ale tak je to chutné, patria tam. Ak budete piecť tento koláč a ríbezlí bude trochu menej, tiež sa nič nestane.
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kdo nechce dát máslo, udělá piškot. Piškotové těsto je jiné než třené. Tedy jiný recept i chuť.
Ríbezle sa urodili a mne sa už nechce veľa zavárať, tak som veľmi rada, že som objavila tento koláčik, lebo je naozaj skvelý. Je sezóna ríbezlí, pochutili sme si.
Veru maslo treba, @Haji ti už vlastne odpovedala, o tom je trené cesto. A je aj trochu tažšie ako piškótové. Ak máš záujem o ľahký makovo-piškótový koláč, možem ti odporučiť tento: varecha.pravda.sk/recepty/obrateny-piskotovo-makovy-jablc...
Sezóna jabĺk je za dverami a tento jablčník ti odporúčam.
Ďakujem všetkým za komentáre a tebe, @Haji , zvlášť za tip na makový piškót. Už som ho na tvoju radu odporúčala. Som rada, že sa ti moj koláč páči.
Dakujem za recept
Som veľmi príjemne prekvapená a potešená, že ťa moj recept tak rýchlo inšpiroval k vyhotoveniu a že chutil. Dobrý nápad použiť v núdzi čučoriedky, tie sú tiež vynikajúce a my ich máme na záhradke. Iste sa recept dá obmeniť s roznym ovocím. Ďakujem za pekný komentár.
Odporúčame ho.
Až teraz som si všimla, že pribudol ďalší komentár a dokonca s krásnou fotkou. Rada skúšam nové recepty a s tými vydarenými sa aj rada podelím a keď ľudí osloví a upečú, uvaria a ešte sú aj spokojní, to ma veľmi poteší. Krásne sa ti upiekol a s malinami musí byť úžasný. Nech sa ti darí!
Ľutujem, že som túto otázku včas nepostrehla. Pre iných celiatikov: Treba pozorne prečítať zloženie, nie všetky škrobové múčky sú rovnaké.