Sladko-kyslý nálev na uhorky
Foto: adjunkt
Keďže je zaváracia sezóna v plnom prúde, pridávam môj sladko-kyslý nálev na uhorky tak, ako ho robím už roky ja.
Postup
-
1
Do vody dáme soľ, cukor, rascu a privedieme do varu. Potom prilejeme ocot a znovu necháme zovrieť. Nakoniec pridáme Deko a spolu povaríme 5 minút a odstavíme. Jedna dávka nálevu stačí na 17 pohárov s objemom 7 dcl.
.
varecha.pravda.sk/recepty/absolutne-najlepsie-zavarane-ba...
Ostalo mi dosť nálevu, tak som skúsil nim zaliať uhorky. Do pohárov som dal to isté, čo aj do paprík, teda olej, korenie, semienka, kúsok bobkoveho listu, čili papričku. Od vtedy už inač nezávaram. Niekedy pridám do fľaše kúsok chrenu, alebo strúčik cesneku, či kôpor. Sú to tie najlepšie uhorky na svete.
Žiadne deko, žiadne zelko, žiadne nakladače, jediná chémia je tých pár sacharinov, ktoré ale nemusia byť.
...možno to je pre začínajúcich zaváračov. Ja určite nováčik nie som, ale vždy zostávam pri starej, osvedčenej klasike. A chuť uhoriek je skvelá. :)
Olej v uhorkách neurobí to že zmäknú?
Aj v tomto sa používa deko,nevadí.
Nie, nezmäknú, dávam len za pol kávovej lyžičky, on by tam asi ani nemusel byť, ja som len chcel dodržať presne recept od @Kimla. Uhorky sú vždy fajn chrumkavé.