Zavárané uhorky
Zavárané uhorky

Sladko-kyslý nálev na uhorky

adjunkt - bez fotkyadjunkt, 22. júla 2020
Sladko-kyslý nálev na uhorky
Foto: adjunkt

Keďže je zaváracia sezóna v plnom prúde, pridávam môj sladko-kyslý nálev na uhorky tak, ako ho robím už roky ja.

Suroviny

4 litre
850 g
50 g
1,3 litra
2 bal. (2x100 g)
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vody dáme soľ, cukor, rascu a privedieme do varu. Potom prilejeme ocot a znovu necháme zovrieť. Nakoniec pridáme Deko a spolu povaríme 5 minút a odstavíme. Jedna dávka nálevu stačí na 17 pohárov s objemom 7 dcl.

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Rýchla príprava (do 30 min.), Letné, Zaváraniny

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
No, toto je napr. dobré pre začínajúcich zaváračov a nakladačov.
Asi pred dvoma rokmi som zaváral papriky podľa receptu od @Kimlo :
 varecha.pravda.sk/recepty/absolutne-najlepsie-zavarane-ba...

Ostalo mi dosť nálevu, tak som skúsil nim zaliať uhorky. Do pohárov som dal to isté, čo aj do paprík, teda olej, korenie, semienka, kúsok bobkoveho listu, čili papričku. Od vtedy už inač nezávaram. Niekedy pridám do fľaše kúsok chrenu, alebo strúčik cesneku, či kôpor. Sú to tie najlepšie uhorky na svete.