Orechová bábovka s paradajkovým lekvárom
Katarína a Dušan Kováčovci
majitelia reštaurácie Lokál Bistro v Dudinciach, 28. júla 2020
majitelia reštaurácie Lokál Bistro v Dudinciach, 28. júla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček mleté |
|
1 bal. |
|
1/2 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
Paradajkový lekvár: | |
1,5 kg |
|
1 kg |
|
1 KL mletý |
|
Postup
-
1
Orechová bábovka: Ručným mixérom vyšľaháme vajíčka s cukrom a postupne pridávame všetky ostatné suroviny. Nakoniec zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri 180 °C približne 40 minút. Bábovka zostane jemná a vláčna až niekoľko dní.
- 2
Paradajkový lekvár: Celé paradajky pomelieme, zasypeme cukrom a pridáme mletý zázvor. Varíme, kým lekvár nezhustne. Nakoniec ho prepasírujeme, dáme do pohárov a sterilizujeme.
Tiež orechová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, skúsenosť mám. Paradajkový je veľmi dobrý a chuťovo zaujímavý. Robili sme aj pikantnú verziu so štipkou Naga Morich. Tu, na Vareche je možné nájsť rôzne recepty. Takže za mňa- určite áno.
Nuž my sme nepiekli. Máme taký akoby ,,zlozvyk,, upraviť si občas recepty tak, ako sa nám momentálne javí dobre. Vyskúšali sme, keď sme odšťavovali paradajky na pretlak. Odobrala som časť šťavy a pracovali sme aj iba s cukrom - tam sme pridali aj trošku kyseliny citrónovej a taktiež sme robili aj s Gelfixom( lebo som to chcela urýchliť a vyskúšať). Na záver sme pridali trošku pálivého a bolo. Možno to bude stáť za skúšku aj u Vás. Nech sa darí!