Orechová bábovka
Orechová bábovka

Orechová bábovka s paradajkovým lekvárom

Katarína a Dušan Kováčovci
majitelia reštaurácie Lokál Bistro v Dudinciach, 28. júla 2020
Orechová bábovka s paradajkovým lekvárom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
40 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček mleté
1 bal.
1/2 hrnčeka
3/4 hrnčeka
Paradajkový lekvár:
1,5 kg
1 kg
1 KL mletý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Orechová bábovka: Ručným mixérom vyšľaháme vajíčka s cukrom a postupne pridávame všetky ostatné suroviny. Nakoniec zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri 180 °C približne 40 minút. Bábovka zostane jemná a vláčna až niekoľko dní.

  2. 2

    Paradajkový lekvár: Celé paradajky pomelieme, zasypeme cukrom a pridáme mletý zázvor. Varíme, kým lekvár nezhustne. Nakoniec ho prepasírujeme, dáme do pohárov a sterilizujeme.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
To vypadá moc pěkně - dobrá a nezvyklá kombinace....zajímá mne ten paradajkový lekvár, máte někdo zkušenost?
@hanis (29.7.2020 09:17)

Áno, skúsenosť mám. Paradajkový je veľmi dobrý a chuťovo zaujímavý. Robili sme aj pikantnú verziu so štipkou Naga Morich. Tu, na Vareche je možné nájsť rôzne recepty. Takže za mňa- určite áno.