Quesadilla s avokádom a so štipľavým dipom
Miroslav Spodniak
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 24. júla 2020
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 24. júla 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
4 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
250 g (Manchego) |
|
300 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
20 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na mierne rozohriatej panvici opečieme z jednej strany tortillovú placku. Potom ju otočíme, na polovicu natrieme guacamole a naukladáme na plátky nakrájané avokádo a cherry paradajky. Posypeme postrúhaným syrom.
- 2
Placku preložíme na polovicu a opečieme z oboch strán, aby sa syr rozpustil a spojil obidve strany. Opečenú tortillu vyberieme z panvice a nakrájame na trojuholníky.
- 3
V miske zmiešame créme fraiche, citrónovú šťavu, olivový olej, soľ a nadrobno nasekané papričky. Nakoniec posypeme koriandrovou vňaťou a podávame k opečenej plnenej tortille.
Tiež tortilla:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu