Ríbezľová štrúdľa s orechmi
majitelia reštaurácie Lokál Bistro v Dudinciach, 30. júla 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 250 ml |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| 1 PL |
|
| Plnka: | |
| 200 g mleté |
|
| 200 g |
|
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Ocot s vodou dáme prevariť, necháme vychladnúť a spolu s ostatnými surovinami vymiešame hladké cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti. Tie potom postupne na látke alebo utierke rozvaľkáme na tenké pláty alebo ťaháme. Takto pripravené cesto pokvapkáme rozpustenou masťou.
- 2
Na kraj, ktorý začneme rolovať, pozdĺžne dáme osladený tvaroh, popri ňom poukladáme ríbezle, tak aby ich po prekrojení štrúdle, bolo pekne vidieť. Celý plát posypeme orechmi zmiešanými s cukrom a ríbezľami. Opäť pokvapkáme masťou a pomocou látky pod cestom začneme závin rolovať. Jemne ho prenesieme na plech s papierom. Podobne naplníme aj ostatné cestá, plniť môžeme podľa chuti aj makom, orechmi, čerešňami alebo strúhanými jablkami.
- 3
Nakoniec štrúdle na plechu potrieme masťou a dáme piecť. Pečieme asi 20–30 minút dozlatista pri teplote 180 °C.
Tiež Štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu