#slovenskakuchyna

Zemiakové lokše s makom

Bezmäsité jedlá

Jednoduché jedlo, lacné ale za to veľmi chutné. Dnes som polovicu lokší plnila marhuľovým lekvárom...

Graple

Koláče

Viete si predstaviť fašiangy bez domácich šišiek? Takto sa robia v Pohorelej.

Parené buchty

Bezmäsité jedlá

Kto by nepoznal parené buchty? A takto ich robia Hanka Maková a Jozef Mak.

Lokše s makom a lekvárom

Dezerty

Príprava lokší je naozaj jednoduchá. Sú vynikajúce ako príloha, potreté maslom či masťou, alebo...

Pohorelské tľapkance

Cestoviny

Zemiaky a múka majú v slovenskej kuchyni nenahraditeľné miesto. Majka a Jožko nám ukážu, ako...

Fučka

Bezmäsité jedlá

Na prianie manžela som robila jednoduché slovenské jedlo - zemiakovú kašu zvanú fučka.

Bryndzové pirohy so slaninkou

Cestoviny

Kedysi jedlo chudobných, dnes vyhľadávaná pochúťka v reštaurácii. No nemali to výborné? Vedeli si dopestovať...

Štedrák so zemiakovo-orechovým cestom

Koláče

Brutálno-lukulská almázia. Niečo na želanie dcéry, bez kvasníc, málo múky a vraj aby to...

Frkacúle zo zemiakového cesta

Cestoviny

Recept som našla na jednej stránke o varení. Pravé frkacúle pochádzajú z oblasti Modry, pripravujú sa z rezancového cesta na doštičke, na ktorej sa zakrúcajú a robia vzorky a používajú sa do mäsových polievok....

Špišská polievka s údeným kolenom

Bravčové mäso

U nás, čo ja pamätám, sa varila táto polievočka s údeným, či to je koleno, rebrá alebo aj iné. Zaradila by som tento recept k starým babičkovským receptom....

Ťahaná štrúdľa

Koláče

Pripraviť domácu ťahanú štrúdľu nie je žiadna veda. Nevadí ani potrhané cesto a bude ako od...

Pohorelské guľky

Bravčové mäso

Lacné, rýchle a chutné guľky z Pohorelej.

Bezlepkové pirohy varí Fero Joke

Hlavné jedlá

Tieto sexi pirohy jednoducho musíte vidieť! Výbuch známeho markizáka mal ostať mimo kamier.

Bezlepkové bryndzové pirohy

Cestoviny

Osvedčená slovenská pochúťka...