#slovenskakuchyna

Štedrák so zemiakovo-orechovým cestom

Koláče

Brutálno-lukulská almázia. Niečo na želanie dcéry, bez kvasníc, málo múky a vraj aby to...

Frkacúle zo zemiakového cesta

Cestoviny

Recept som našla na jednej stránke o varení. Pravé frkacúle pochádzajú z oblasti Modry, pripravujú sa z rezancového cesta na doštičke, na ktorej sa zakrúcajú a robia vzorky a používajú sa do mäsových polievok.

Špišská polievka s údeným kolenom

Bravčové mäso

U nás, čo ja pamätám, sa varila táto polievočka s údeným, či to je koleno, rebrá alebo aj iné. Zaradila by som tento recept k starým babičkovským receptom.

Ťahaná štrúdľa

Koláče

Pripraviť domácu ťahanú štrúdľu nie je žiadna veda. Nevadí ani potrhané cesto a bude ako od...

Pohorelské guľky

Bravčové mäso

Lacné, rýchle a chutné guľky z Pohorelej.

Bezlepkové pirohy varí Fero Joke

Hlavné jedlá

Tieto sexi pirohy jednoducho musíte vidieť! Výbuch známeho markizáka mal ostať mimo kamier.

Bezlepkové bryndzové pirohy

Cestoviny

Osvedčená slovenská pochúťka...