Bryndzový koláč
Bryndzový koláč

Podplamenník alebo slovenská pizza fotorecept

rimm - bez fotkyrimm, 10. júna 2023
Podplamenník alebo slovenská pizza (fotorecept)
Foto: rimm

Podplamenník je taká slovenská pizza. Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam. My sme krajina, kde máme mlieko, maslo, bryndzu, slaninku... tak namiesto Zobraziť celý popisPodplamenník je taká slovenská pizza. Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam. My sme krajina, kde máme mlieko, maslo, bryndzu, slaninku... tak namiesto pesta a kečupu používame tie naše tradičné ingrediencie. Presne ako Taliani ukladajú na vrch čo majú a čo im chutí, aj u nás je to podobne. O jeden základný recept sa s vami podelím.

10
porcií
90 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 ml
1/2 kocky
štipka
500 g
2 ks (uvarené v šupke)
2 ČL
1 ks
3 PL
Navrch:
250 ml
250 g
200 g
2 ks
1 ks
1 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Spravíme kvások (mlieko, štipka cukru, droždie). Do múky nastrúhame vopred uvarené zemiaky, osolíme, pridáme vajíčko, olej, kvások a vymiesime cesto. Necháme ho vykysnúť.

    Podplamenník alebo slovenská pizza (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto dáme na vymastený alebo papierom vystlaný plech.

    Podplamenník alebo slovenská pizza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na vrch dáme ingrediencie podľa chuti. Bryndzu s vajíčkom a smotanou vymiešame dokopy.

    Podplamenník alebo slovenská pizza (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme všetko na cesto.

    Podplamenník alebo slovenská pizza (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme smotanovo-bryndzovou polevou. Posypeme nasekaným kôprom a dáme piecť na 185 °C cca 25-30 minút.

    Podplamenník alebo slovenská pizza (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia