Podplamenník alebo slovenská pizza fotorecept
Podplamenník je taká slovenská pizza. Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam. My sme krajina, kde máme mlieko, maslo, bryndzu, slaninku... tak namiesto Zobraziť celý popisPodplamenník je taká slovenská pizza. Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam. My sme krajina, kde máme mlieko, maslo, bryndzu, slaninku... tak namiesto pesta a kečupu používame tie naše tradičné ingrediencie. Presne ako Taliani ukladajú na vrch čo majú a čo im chutí, aj u nás je to podobne. O jeden základný recept sa s vami podelím.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 ml |
|
| 1/2 kocky |
|
| štipka |
|
| 500 g |
|
| 2 ks (uvarené v šupke) |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| Navrch: | |
| 250 ml |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ČL |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Spravíme kvások (mlieko, štipka cukru, droždie). Do múky nastrúhame vopred uvarené zemiaky, osolíme, pridáme vajíčko, olej, kvások a vymiesime cesto. Necháme ho vykysnúť.
-
2
Cesto dáme na vymastený alebo papierom vystlaný plech.
-
3
Na vrch dáme ingrediencie podľa chuti. Bryndzu s vajíčkom a smotanou vymiešame dokopy.
-
4
Poukladáme všetko na cesto.
-
5
Zalejeme smotanovo-bryndzovou polevou. Posypeme nasekaným kôprom a dáme piecť na 185 °C cca 25-30 minút.









Diskusia k receptu