Podplamenník alebo slovenská pizza fotorecept
Foto: rimm
Podplamenník je taká slovenská pizza. Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam. My sme krajina, kde máme mlieko, maslo, bryndzu, slaninku... tak namiesto Zobraziť celý popisPodplamenník je taká slovenská pizza. Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam. My sme krajina, kde máme mlieko, maslo, bryndzu, slaninku... tak namiesto pesta a kečupu používame tie naše tradičné ingrediencie. Presne ako Taliani ukladajú na vrch čo majú a čo im chutí, aj u nás je to podobne. O jeden základný recept sa s vami podelím.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 ml |
|
1/2 kocky |
|
štipka |
|
500 g |
|
2 ks (uvarené v šupke) |
|
2 ČL |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
Navrch: | |
250 ml |
|
250 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Spravíme kvások (mlieko, štipka cukru, droždie). Do múky nastrúhame vopred uvarené zemiaky, osolíme, pridáme vajíčko, olej, kvások a vymiesime cesto. Necháme ho vykysnúť.
-
2
Cesto dáme na vymastený alebo papierom vystlaný plech.
-
3
Na vrch dáme ingrediencie podľa chuti. Bryndzu s vajíčkom a smotanou vymiešame dokopy.
-
4
Poukladáme všetko na cesto.
-
5
Zalejeme smotanovo-bryndzovou polevou. Posypeme nasekaným kôprom a dáme piecť na 185 °C cca 25-30 minút.
Diskusia k receptu