Podplamenník
Viem, že tu je už veľa receptov na podplamenník, ale nám tento veľmi chutil, ...
Drevorubačské trhance
Sýte jedlo z domácich cestovín a pečených zemiakov so slaninou a cibuľou, ktoré chutí dokonale.
Krémová cesnačka s chrumkavými krutónmi
Pozerám na ten cesnak už vyše mesiaca. Čo z neho spravím? Na hrianky mi už neberie, tak som ho pomixoval....
Zemiaky s kyslým mliekom
Jednoduché staré jedlo, ktoré sa u nás na Šariši varilo často a chutilo....
Podlesník v okrúhlej forme
Podlesník som piekla v okrúhlej forme. Niekto to nazýva inak, u nás je to podlesník....
Vyprážané bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy - to je naša slovenská klasika, milujem ich. Tentokrát som ich nevarila, ...
Zemiakové adzimky
Včera z obeda mi zvýšili uvarené popučené zemiaky, tak som po dlhšej dobe spravila gruľové adzimky...
Kefírový koláč s mrveničkou
Najprv si pripravíme mrveničku a slivky, keďže samotná príprava cesta je rýchla. Slivky umyjeme, ...
Tatarčené pirohy
Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...
Mačanka - hubová polievka
Nakrájame cibuľu nadrobno, slaninku na kocky. Slaninku oškvaríme a pridáme nakrájanú cibuľu. Opražíme dozlatista...
Pečený slivkový lekvár z rúry
Odkôstkované rozpolené slivky zmiešame s octom a s cukrom a necháme uzavreté 3 dni v chladnejšej miestnosti postáť....
Tvarohové šúľance so strúhankou
Z tvarohu, múky, vajíčka a štipky soli vypracujeme cesto (najlepšie rukami).
Tradičné bryndzové halušky
Vynikajúce bryndzové halušky, to je tradičné slovenské jedlo, ktoré nesmie chýbať na našich stoloch...
Bryndzový podplamenník so slaninkou
Upečte si doma výborný slaný koláč s bryndzou a chrumkavou slaninkou.
Podplamenník alebo slovenská pizza
Podplamenník je taká slovenská pizza. Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam....
Granadír so špekáčikmi
Máme pre vás vynikajúci granadír so špekáčikmi, ktorý sme vylepšili ešte majoránom, údenou paprikou a...
Mrežovník so slivkovým lekvárom
Jednoduchý koláč so slivkovým lekvárom. Ľahko ho pripravíte s deťmi, lebo je nenáročný na prípravu...
Zapekané rezance s orechmi a so slivkovým lekvárom
Zapekané rezance so slivkovým lekvárom je často spomínané jedlo z detstva staršej generácie, zároveň je to...
Medovníkový mrežovník so slivkovým lekvárom a orechmi
Pomerne jednoduchý recept. Skutočne veľmi príjemný koláčik ku káve.
Perky so slivkovým lekvárom podľa Tonky
Pirohy - perky zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom a posypané makom. Absolútna klasika....
Burgyňáky so slivkovým lekvárom
Koláče z cukrovej repy, alebo burgyňáky so slivkovým lekvárom. Tradičný recept zo západného Slovenska....
Sadlovníky so slivkovým lekvárom
Keď som prvýkrát ochutnal sadlovníky, šokovala ma tá úžasná kombinácia chutí. Najprv sladká, potom kyselkavá a nakoniec oškvarkovo-bravčová....
Domáce bryndzové halušky so slaninkou
Klasika nesklame, obľúbené jedlo, vyhľadávané v reštauráciách, na salašoch.
Kmíňanka
Pôstna rascová polievka s ovsenými vločkami, sušenými hubami a zeleninou. Rascu v našom nárečí nazývame...
Cviklové pirohy s bryndzovou plnkou
Ozvláštnite svoje pirohy cviklou v ceste. Plniť ich môžete aj tvarohovou plnkou naslano a lekvárom nasladko....
Domáca parená knedľa
U nás sa kúpená knedľa zje, ale všetci ohŕňajú nosom, tak som si povedala, že budem robiť, len domácu....
Domáce jaternice
„Hurky“ nemajú byť plané, a aby to tak nebolo, netreba šetriť mäsom, malo by...
Domáci zemiakový chlieb z hrnčeka
Tento chlebík poteší nielen rýchlou prípravou - mierkou je hrnček, ale aj chuťou. Jednoznačne...
Trepanky s uvarenými zemiakmi
Tradičné regionálne jedlo. Omastené môžu byť maslom s cibuľou (cibuľkou) ako pôstné jedlo alebo aj opraženou...