Bryndzové halušky s cibuľkou a so slaninou
Marcel Ihnačák
šéfkuchár, dnes 11:00
šéfkuchár, dnes 11:00
Foto: Lidl
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v kastróle dochrumkava.
- 2
Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame.
- 3
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa halušky nezlepili.
- 4
Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu (približne 3 minúty). Vo väčšej mise zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.
- 5
Halušky podávame posypané slaninou a nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.
Tiež bryndzové halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu