Bryndzové halušky
Bryndzové halušky

Bryndzové halušky s cibuľkou a so slaninou

Marcel Ihnačák
šéfkuchár, dnes 11:00
Bryndzové halušky s cibuľkou a so slaninou
Foto: Lidl
6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

150 g (z mangalice)
500 g
250 g
1 ks
200 g
200 g (18 %)
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na menšie kocky a opečieme v kastróle dochrumkava.

  2. 2

    Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame.

  3. 3

    Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa halušky nezlepili.

  4. 4

    Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu (približne 3 minúty). Vo väčšej mise zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.

  5. 5

    Halušky podávame posypané slaninou a nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia