Domáce pirohy plnené zemiakmi fotorecept
Máte doma zvyšnú zemiakovú kašu a neviete čo s ňou? Čo tak si urobiť domáce pirohy? Možno trocha babračka, ale výsledok stojí za Zobraziť celý popisMáte doma zvyšnú zemiakovú kašu a neviete čo s ňou? Čo tak si urobiť domáce pirohy? Možno trocha babračka, ale výsledok stojí za to.
príprava
Postup
-
1
Ja som mala zvyšnú zemiakovú kašu, tak som sa pustila už len do prípravy cesta. Do misky si dáme 600 g preosiatej polohrubej múky, 1 vajíčko. Cesto spracujeme a dolejeme 300 ml vlažnej vody. Radšej to robte od oka, aby cesto nebolo veľmi riedke (nech sa nelepí) ani tuhé (aby sa s ním dalo pracovať).
- 2
Keď máme vypracované cesto, tak ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a pohárom vykrojíme kolieska, ktoré naplníme zemiakovou kašou. Hlavne si stále pomúčte dosku alebo tanier, aby sa vám cesto nelepilo zo spodu.
- 3
Cesto preložíme na polovicu, kraje pekne postláčame prstami alebo jemne vidličkou.
- 4
Do vriacej osolenej vody hádžeme pirohy, ktoré hneď zamiešame a čakáme, kým nevyplávajú na povrch. Keď voda začne vrieť, povaríme ich ešte cca 5 - 8 minút. Medzitým ich sem tam premiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca.
- 5
Do malého hrnca si dáme opražiť maslo, ktorým si neskôr polejeme pirohy.
- 6
Pirohy scedíme a ochladíme pod tečúcou studenou vodou. V hrnci si necháme trocha vody, aby boli pirohy šťavnatejšie. Prepraženým maslom polejeme hotové pirohy. Podľa chuti ešte dosolíme. Dobrú chuť.
Tiež pirohy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu