Domáce pirohy plnené zemiakmi fotorecept

tatianka2008 - fotkatatianka2008, včera 18:48

Máte doma zvyšnú zemiakovú kašu a neviete čo s ňou? Čo tak si urobiť domáce pirohy? Možno trocha babračka, ale výsledok stojí za Zobraziť celý popisMáte doma zvyšnú zemiakovú kašu a neviete čo s ňou? Čo tak si urobiť domáce pirohy? Možno trocha babračka, ale výsledok stojí za to.

50 minút
príprava

Suroviny

600 g
1 ks
300 ml vlažná
štipka




Postup

  1. 1

    Ja som mala zvyšnú zemiakovú kašu, tak som sa pustila už len do prípravy cesta. Do misky si dáme 600 g preosiatej polohrubej múky, 1 vajíčko. Cesto spracujeme a dolejeme 300 ml vlažnej vody. Radšej to robte od oka, aby cesto nebolo veľmi riedke (nech sa nelepí) ani tuhé (aby sa s ním dalo pracovať).

  2. 2

    Keď máme vypracované cesto, tak ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a pohárom vykrojíme kolieska, ktoré naplníme zemiakovou kašou. Hlavne si stále pomúčte dosku alebo tanier, aby sa vám cesto nelepilo zo spodu.

    Domáce pirohy plnené zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto preložíme na polovicu, kraje pekne postláčame prstami alebo jemne vidličkou.

    Domáce pirohy plnené zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vriacej osolenej vody hádžeme pirohy, ktoré hneď zamiešame a čakáme, kým nevyplávajú na povrch. Keď voda začne vrieť, povaríme ich ešte cca 5 - 8 minút. Medzitým ich sem tam premiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca.

  5. 5

    Do malého hrnca si dáme opražiť maslo, ktorým si neskôr polejeme pirohy.

  6. 6

    Pirohy scedíme a ochladíme pod tečúcou studenou vodou. V hrnci si necháme trocha vody, aby boli pirohy šťavnatejšie. Prepraženým maslom polejeme hotové pirohy. Podľa chuti ešte dosolíme. Dobrú chuť.

    Domáce pirohy plnené zemiakmi (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu