Domáce rožky z hrnčeka fotorecept
Foto: olinecka
Nenáročná príprava, dobrota za pár centov.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 malý hrnček (100 ml) |
|
1 malý hrnček (100 ml) |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
1 malý hrnček (100 ml) |
|
3 PL |
|
500 g |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
studená |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Teplú vodu a vlažné mlieko vlejeme do misy, pridáme cukor, sušené droždie a všetko metličkou dobre premiešame. Necháme krátko nakysnúť, potom pridáme olej, vajíčko, jogurt a dôkladne premiešame.
-
3
Do zmesi preosejeme múku, pridáme soľ a vymiesime hladké cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 80-90 minút.
-
4
Cesto po nakysnutí zdvojnásobí svoj objem.
-
5
Pracovnú dosku potrieme olejom a vyklopíme nakysnuté cesto.
-
6
Z cesta urobíme 10 rovnakých guliek.
-
7
Každú rozvaľkáme, viď foto.
-
8
Zrolujeme to tvaru rožkov.
-
9
Plech väčší vyložíme papierom na pečenie, rozložíme rožky, ktoré zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť asi 20-30 minút.
-
10
Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Pred vložením do rúry rožky potrieme studenou vodou a pečieme 20 minút do zlatista.
-
11
Po upečení za horúca potrieme vodou. Dobrú chuť.
Ďakujem krásne...