Kysnuté rožky
Kysnuté rožky

Domáce rožky z hrnčeka fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 26. októbra 2023
Domáce rožky z hrnčeka (fotorecept)
Foto: olinecka

Nenáročná príprava, dobrota za pár centov.

10 ks
porcií
30 (+ kysnutie) minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Cesto:
1 malý hrnček (100 ml)
1 malý hrnček (100 ml)
1 PL
1 bal.
1 ks
1 malý hrnček (100 ml)
3 PL
500 g
1 PL
Na potretie:
 studená




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Domáce rožky z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Teplú vodu a vlažné mlieko vlejeme do misy, pridáme cukor, sušené droždie a všetko metličkou dobre premiešame. Necháme krátko nakysnúť, potom pridáme olej, vajíčko, jogurt a dôkladne premiešame.

    Domáce rožky z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do zmesi preosejeme múku, pridáme soľ a vymiesime hladké cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 80-90 minút.

    Domáce rožky z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto po nakysnutí zdvojnásobí svoj objem.

    Domáce rožky z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pracovnú dosku potrieme olejom a vyklopíme nakysnuté cesto.

    Domáce rožky z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z cesta urobíme 10 rovnakých guliek.

    Domáce rožky z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Každú rozvaľkáme, viď foto.

    Domáce rožky z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zrolujeme to tvaru rožkov.

    Domáce rožky z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Plech väčší vyložíme papierom na pečenie, rozložíme rožky, ktoré zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť asi 20-30 minút.

    Domáce rožky z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rúru predhrejeme na 220 stupňov. Pred vložením do rúry rožky potrieme studenou vodou a pečieme 20 minút do zlatista.

    Domáce rožky z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po upečení za horúca potrieme vodou. Dobrú chuť.

    Domáce rožky z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia