Halušky s kyslou kapustou a so slaninou
šéfkuchár, 11. novembra 2024
Foto: Lidl
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Halušky: | |
200 g |
|
2 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
|
|
Kapusta: | |
1 kg |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
(alebo bravčová masť) |
|
Navrch: | |
200 g |
|
1 zväzok |
|
Postup
-
1
V hrnci na oleji alebo masti dozlatista orestujeme nadrobno nasekané cibule. Prihodíme rascu, soľ a korenie.
- 2
Kapustu posekáme na menšie časti a preložíme do misy.
- 3
Zo slaniny odkrojíme kožu a nakrájame ju na malé kúsky. Preložíme do kastróla s rozpáleným olejom alebo masťou a restujeme do zlatohneda, kým bude slanina chrumkavá.
- 4
Kapustu prihodíme k orestovanej cibuli, podlejeme vodou a ochutíme soľou a korením. Premiešame, zakryjeme pokrievkou a dusíme približne pol hodiny.
- 5
Vodu na halušky osolíme a necháme zovrieť. Do misy najemno nastrúhame zemiaky, pridáme vajcia, obe múky, trochu soli a cesto premiešame.
- 6
Do osolenej vriacej vody pomocou sitka na halušky so stierkou pretlačíme cesto. Premiešame, aby sa halušky neprilepili na dno a varíme približne 2 minúty, kým halušky vyplávajú na povrch.
- 7
Uvarené halušky scedíme, prepláchneme a pridáme do kapusty. Servírujeme posypané kúskami opraženej slaniny a nadrobno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.
Tiež strapačky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Slaninka ostane chrumkavá, keď sa ooraží na suchej rajnici, nie do masti. Masť sa pridá až po upražení slaniny, je to odskúšané.