Zemiaková baba
Zemiaková baba

Podlesník v okrúhlej forme fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 19. januára 2024
Podlesník v okrúhlej forme (fotorecept)
Foto: luwinka

Podlesník som piekla v okrúhlej forme. Niekto to nazýva inak, u nás je to podlesník.

8
porcií
60 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g predvarená
6 ks väčšie
100 g
2 strúčiky
1 ks
 celá




Postup

  1. 1

    Ako prvé si prepláchneme a uvaríme ryžu ale len tak, aby bola predvarená.

    Podlesník v okrúhlej forme (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy postrúhame zemiaky spolu s cesnakom na strúhadle. Nakrájanú slaninu usmažíme na oleji. Pridáme predvarenú ryžu, koreniny, rascu, soľ, vajce a osmaženú slaninu. Dáme do vymastenej formy. Po vrchu ešte potrieme olejom.

    Podlesník v okrúhlej forme (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do vyhriatej rúry a pečieme 1 hodinu na 180 stupňov.Upečený podlesník ešte zahorúca potrieme olejom.

    Podlesník v okrúhlej forme (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme ho aj za horúca pokrájať alebo necháme ho vychladnúť . Na druhý deň je ešte lepší. Chutí aj studený.

    Podlesník v okrúhlej forme (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

farbuska
Toto jedlo nepoznám, ale pozdáva sa mi. Zaradím na vyskúšanie a ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia