Kefírový koláč s mrveničkou
Foto: frommykitchendotcom
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme mrveničku a slivky, keďže samotná príprava cesta je rýchla. Slivky umyjeme, rozdelíme na polovice a odkôstkujeme. Na mrveničku dáme všetky suroviny do misky a spracujeme rukami. Rúru predhrejeme na 180 °C.
- 2
Cesto: Do misky dáme kefír, vajcia, olej, kryštálový a vanilkový cukor a preosiatu múku s práškom do pečiva.
- 3
Všetko spolu mixérom vymiešame. Dostaneme hustejšie cesto, ktoré vylejeme na plech (30x20 cm) vystlaný papierom na pečenie. Ak máte radi tenšie cesto, odporúčam použiť väčší plech.
- 4
Na cesto poukladáme slivky reznou stranou nahor a dáme piecť do rozohriatej rúry na 30 minút. Po 15 minútach pečenia koláč posypeme mrveničkou. Po upečení necháme vychladnúť a až potom krájame.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Verím, že nesklame :)