Slivkový koláč
Slivkový koláč

Kefírový koláč s mrveničkou

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 18. októbra 2023
30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 ml
2 ks
2 bal.
1 bal.
360 g
10 PL
170 g
Mrvenička:
6 PL
4 PL
2 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme mrveničku a slivky, keďže samotná príprava cesta je rýchla. Slivky umyjeme, rozdelíme na polovice a odkôstkujeme. Na mrveničku dáme všetky suroviny do misky a spracujeme rukami. Rúru predhrejeme na 180 °C.

  2. 2

    Cesto: Do misky dáme kefír, vajcia, olej, kryštálový a vanilkový cukor a preosiatu múku s práškom do pečiva.

  3. 3

    Všetko spolu mixérom vymiešame. Dostaneme hustejšie cesto, ktoré vylejeme na plech (30x20 cm) vystlaný  papierom na pečenie. Ak máte radi tenšie cesto, odporúčam použiť väčší plech.

  4. 4

    Na cesto poukladáme slivky reznou stranou nahor a dáme piecť do rozohriatej rúry na 30 minút. Po 15 minútach pečenia koláč posypeme mrveničkou. Po upečení necháme vychladnúť a až potom krájame.

Diskusia k receptu

eruska25
Veľmi sa mi páči tento koláč. Určite ho upečiem, aj keď už slivky nie sú. Dám zavárané marhule.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia