Tradičné bryndzové halušky
foodblog Medové motúzy, 25. júla 2023

Foto: Jana Štrbková
Vynikajúce bryndzové halušky, to je tradičné slovenské jedlo, ktoré nesmie chýbať na našich stoloch. Môj recept je jednoduchý, s praženou slaninkou z mangalice a Zobraziť celý popisVynikajúce bryndzové halušky, to je tradičné slovenské jedlo, ktoré nesmie chýbať na našich stoloch. Môj recept je jednoduchý, s praženou slaninkou z mangalice a nasekanou pažítkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do veľkého hrnca dáme variť osolenú vodu. Nadrobno nakrájanú slaninu upražíme na panvici dozlatista. Na halušky očistíme zemiaky a najemno ich nastrúhame na strúhadle. Pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto, ktoré nesmie byť priveľmi riedke a ani tuhé, aby sa dobre pretláčalo cez sitko.
- 2
Cesto pretláčame cez sitko na halušky (alebo hádžeme z doštičky nožom namočeným do vriacej vody) do hrnca s vriacou osolenou vodou. Keď halušky vyplávajú na hladinu, necháme ich ešte chvíľku variť a vyberieme kovovým sitkom, preložíme do misky a zmiešame s masťou z upraženej slaninky, aby sa nezlepili.
- 3
Bryndzu zmiešame s dvomi lyžicami vody z halušiek. Halušky môžeme v miske hneď zmiešať s bryndzou alebo bryndzu servírovať až na tanieri.
- 4
Zelenú vňať z jarnej cibuľky nakrájame nadrobno. Halušky naservírujeme na tanier, posypeme opraženou slaninou, nakrájanou cibuľkovou vňaťou a nasekanou pažítkou.
Tiež halušky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujeme za recept.