Byndzové halušky
Byndzové halušky

Tradičné bryndzové halušky

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 25. júla 2023
Tradičné bryndzové halušky
Foto: Jana Štrbková

Vynikajúce bryndzové halušky, to je tradičné slovenské jedlo, ktoré nesmie chýbať na našich stoloch. Môj recept je jednoduchý, s praženou slaninkou z mangalice a Zobraziť celý popisVynikajúce bryndzové halušky, to je tradičné slovenské jedlo, ktoré nesmie chýbať na našich stoloch. Môj recept je jednoduchý, s praženou slaninkou z mangalice a nasekanou pažítkou.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
300 g
50 g
250 g ovčia
Ozdobenie:
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca dáme variť osolenú vodu. Nadrobno nakrájanú slaninu upražíme na panvici dozlatista. Na halušky očistíme zemiaky a najemno ich nastrúhame na strúhadle. Pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto, ktoré nesmie byť priveľmi riedke a ani tuhé, aby sa dobre pretláčalo cez sitko.

  2. 2

    Cesto pretláčame cez sitko na halušky (alebo hádžeme z doštičky nožom namočeným do vriacej vody) do hrnca s vriacou osolenou vodou. Keď halušky vyplávajú na hladinu, necháme ich ešte chvíľku variť a vyberieme kovovým sitkom, preložíme do misky a zmiešame s masťou z upraženej slaninky, aby sa nezlepili.

  3. 3

    Bryndzu zmiešame s dvomi lyžicami vody z halušiek. Halušky môžeme v miske hneď zmiešať s bryndzou alebo bryndzu servírovať až na tanieri.

  4. 4

    Zelenú vňať z jarnej cibuľky nakrájame nadrobno. Halušky naservírujeme na tanier, posypeme opraženou slaninou, nakrájanou cibuľkovou vňaťou a nasekanou pažítkou.

Diskusia k receptu

kuko95
No obed už mám ale viem čo bude na večeru 😁není lepšieho jedla mňam
1x sracz
dvorka
Konečne klasické halušky s bryndzou a nie so smotanou postrašenou bryndzou. Takéto sú najlepšie a aj pre mňa najobľúbenejšie jedlo.
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Fantasticke- jednoduche a chutne.
Dakujeme za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia