prazdny

Rybia misa Petrov zdar

Hlavné jedlá

Zubáča a pstruha obalíme v rybacej múke (zmes hladkej múky a korenín podľa chuti, napr...

prazdny

Kambala s jarnou cibuľkou

Hlavné jedlá

Rezy kambaly opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pokvapkáme...

prazdny

Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami

Hlavné jedlá

Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a...

prazdny

Placky s údeným lososom

Hlavné jedlá

Očistené zemiaky postrúhame, dáme ich do misky, trochu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ...

prazdny

Rybacia panvica s cukinou

Hlavné jedlá

Rybu umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Cukinu...

prazdny

Losos na pomarančovej šťave

Hlavné jedlá

Lososa položíme na alobal, osolíme, pridáme trochu tymianu, polejeme šťavou z polovice pomaranča a...

prazdny

Tuniakové taštičky so špenátom

Hlavné jedlá

Špenát uvaríme, scedíme ho a prepasírujeme ho na pyré. Múku vmiešame do mlieka a za...

prazdny

Lososové rizoto

Hlavné jedlá

Ryžu uvaríme v slanej vode. Poriadne umytý a kefkou vydrhnutý citrón nakrájame na plátky, ktoré...

prazdny

Biftek zo žraloka po námornícky

Hlavné jedlá

Kusy pripraveného žraloka (bez kože) naklepeme, narežeme na prúžky široké 2-2, 5 cm, posypeme korením,...

prazdny

Šproty so zemiakmi

Hlavné jedlá

Ako prvú vrstvu uložíme na dno nádoby zemiak narezaný na tenké plátky, potom pridáme cibuľu nakrájanú...

prazdny

Ostrý kalmár

Hlavné jedlá

Vareného kalmára narežeme na hrubé rezance, zmiešame s čiernym mletým korením alebo červenou paprikou, rozotreným...

prazdny

Rybia pena so zelerom

Hlavné jedlá

Na dno nádoby položíme 3-4 vetvičky zeleru.

prazdny

Šťuka na šumivom víne

Hlavné jedlá

Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme....

prazdny

Pstruh dusený so smotanou

Hlavné jedlá

Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ich osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, ...

prazdny

Pečený pstruh s mandľami a citrónovou omáčkou

Hlavné jedlá

Vyčisteného pstruha posolíme a posypeme korením. Necháme odstáť asi hodinu.

prazdny

Medový pstruh

Hlavné jedlá

Pstruha vypitveme, zbavíme šupín, poriadne poumývame, poutierame do sucha a urobíme priečne zárezy po...

prazdny

Pstruh s plnkou zo šampiňónov

Hlavné jedlá

Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler,...

prazdny

Pstruh pečený v alobale

Vypitvané a vyčistené pstruhy opláchneme v studenej vode a necháme dobre odkvapkať.

prazdny

Zubáč zapečený s karfiolom a mliečnou omáčkou

Hlavné jedlá

Príprava mliečnej omáčky: múku a maslo zmiešame, pridáme aj malé množstvo horúceho mlieka a dobre rozmiešame....

prazdny

Zubáč s klobásovou plnkou

Hlavné jedlá

Zubáča zbavíme šupín a žiaber, vypitveme ho, dôkladne poumývame a vytrieme dosucha. Nožom urobíme...

prazdny

Amur po námornícky

Hlavné jedlá

Do pekáča dáme olej, na ktorom speníme na plátky nakrájaný cesnak.

prazdny

Rybie krokety

Bravčové mäso

Najskôr na mlynčeku zomelieme rybie a bravčové mäso. Následne ho zomelieme ešte raz, ale už...

prazdny

Kapor pečený s jablkami a chrenom

Hlavné jedlá

Porcie kapra umyjeme a osolíme, vložíme ich do nádoby a naukladáme na ne postrúhaný chren premiešaný...

prazdny

Kapor plnený hríbmi

Hlavné jedlá

Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme...

prazdny

Kapor na citrónoch

Hlavné jedlá

Očisteného kapra bez kože vykostíme a pokrájame na tenké plátky. Osolíme a premiešame s rozšľahaným vajcom,...

prazdny

Domáca tlačenka s cibuľou

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Pečený kapor s tvrdým syrom

Hlavné jedlá

Do ohňovzdornej misy naukladáme plátky slaniny, potom dáme osoleného kapra a pečieme ho v rúre asi...

prazdny

Bučiansky plnený kapor

Hlavné jedlá

Ryby umyjeme, odstránime hlavu, cez otvor vyberieme vnútornosti, očistíme a umyjeme. Potom ich...

prazdny

Bertin kapor v kapuste

Hlavné jedlá

Narezanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme natenko narezanú kapustu a dusíme do zmäknutia.

prazdny

Kapor na zelenine

Hlavné jedlá

Kapra očistíme, umyjeme, zbavíme hlavy a naplníme 2 očistenými a na kolieska nakrájanými cibuľami a...

prazdny

Stratená ryba

Hlavné jedlá

Do rajnice dáme mlieko, pridáme korenie, bobkové listy a na štvrtiny pokrájanú cibuľu. Keď...

prazdny

Tmavá treska v šafranovej omáčke

Hlavné jedlá

Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, ...

prazdny

Pečené bravčové koleno na čiernom pive

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Rybie ragú

Hlavné jedlá

Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ...

prazdny

Rybacia roláda s lososom a pomarančovou omáčkou

Hlavné jedlá

Na rybie filé položíme plátok nepravého lososa a 2 olivy. Filé stočíme do rolky, spevníme...

prazdny

Rybie filé so špenátom

Hlavné jedlá

Posolené a okorenené filé opečieme v panvici na troche rozohriateho oleja z oboch strán asi minútu a...