Smažené krevety v limetkovej tempure s pikantnou omáčkou

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 31. decembra 2009
Smažené krevety v limetkovej tempure s pikantnou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na Zobraziť celý popis Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po krevetách.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

16 ks
150 g
1 ks
150 g
1 balíček
Salsa pikante:
1/2 ks
1 ks
1 PL
2 ks
30 g
6 ks




Postup

  1. 1

    Tempura (obaľovacia zmes): Do minerálky pridáme drvený ľad, múku, kypriaci prášok a dôkladne rozmixujeme. Ochutíme soľou a limetkovou šťavou. Tempura musí mať hustú konzistenciu. Krevety olúpeme, osolíme a obalíme najskôr v múke a následne v tempure, hneď smažíme v rozpálenom oleji. Smažené krevety necháme odkvapkať na papieri.

  2. 2

    Omáčka: Na oleji urestujeme cibuľu, cesnak a peperoncino. Pridáme nakrájanú papriku, zázvor a lúpané rajčiny. Pomaly varíme asi 40 minút, hotovú omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.

  3. 3

    Náš tip: V tempure môžeme obaľovať aj rôzne druhy zeleniny alebo húb.

Diskusia k receptu

2010
Tempura ,ta naozajstna ma velmi riedku konzistenciu , a nemixuje sa poriadne, tym sa vytvaraju rozlicne miesta rozlicnej struktury a lahkosti.
Toto ako fuzia je super .





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia