Smažené krevety v limetkovej tempure s pikantnou omáčkou
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 31. decembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na Zobraziť celý popis Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po krevetách.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tempura (obaľovacia zmes): Do minerálky pridáme drvený ľad, múku, kypriaci prášok a dôkladne rozmixujeme. Ochutíme soľou a limetkovou šťavou. Tempura musí mať hustú konzistenciu. Krevety olúpeme, osolíme a obalíme najskôr v múke a následne v tempure, hneď smažíme v rozpálenom oleji. Smažené krevety necháme odkvapkať na papieri.
- 2
Omáčka: Na oleji urestujeme cibuľu, cesnak a peperoncino. Pridáme nakrájanú papriku, zázvor a lúpané rajčiny. Pomaly varíme asi 40 minút, hotovú omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.
- 3
Náš tip: V tempure môžeme obaľovať aj rôzne druhy zeleniny alebo húb.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Toto ako fuzia je super .