Čokoládová torta bez múky

58vlasta - bez fotky58vlasta, 29. decembra 2009

Táto torta je vhodná pre tých, čo nemôžu výrobky z múky...

20 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

6
180 g
90 g
3 PL
1 PL
2 PL
100 g
120 g




Postup

  1. 1

    Rozpustíme maslo, čokoládu, pridáme doň kakao, kávu a necháme vychladnúť. Zatiaľ vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, zašľaháme doň kryštálový cukor, pridáme postupne žĺtky, strúhanku namočenú v ume, orechy a vychladnutú maslovú zmes.

  2. 2

    Upečieme v tortovej forme vymastenej a posypanej strúhankou alebo dáme papier na pečenie. Pečieme asi 50 minút pri 170 °C. Po vychladnutí potrieme džemom alebo rozpustenou čokoládou.

Diskusia k receptu

ludka1
Je to určite veľmi dobré no my celiatici nemôžme ani strúhanku. Ale určite sa dá šikovne nahradiť tou "našou" .
hilaris
Ved su to len dve polievkove tej struhanky - tolko sa tej belepkovej hadam najde ;) alebo by sa este dalo napiect si bezlepkovy chlieb, nechat kusok ususit a spravit si struhanku z neho ;)
ludka1
Tak tiež by sme museli vynechať aj UM lebo je z liehoviny a tá je z obilnín. Liehovina je dosť nebezpečná. Zaraďuje sa do zakázaných druhov.
58vlasta
Dá sa strúhanka nahradiť sójovou múkou a čítala som recept na punčové rezy pre celiatikov a dával sa do nich rum...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia