Pečené krevety s artičokmi a cherry rajčinami
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 31. decembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na Zobraziť celý popis Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po krevetách.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Artičoky zbavíme tvrdých listov a stredu kvetu. Uvaríme v osolenej vode s citrónom a nakrájame na trojuholníky. Krevety očistíme a sprudka urestujeme na oleji s cesnakom, cherry rajčinami a uvarenými artičokmi.
- 2
Osolíme, okoreníme a pridáme nasekaný petržlen.
- 3
Náš tip: Artičoky musíme čistiť v gumových rukaviciach a ihneď ich dáme do studenej vody s citrónom, aby nesčerneli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu