Pečené krevety s artičokmi a cherry rajčinami

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 31. decembra 2009
Pečené krevety s artičokmi a cherry rajčinami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na Zobraziť celý popis Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po krevetách.

4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

16 ks
2 ks
300 g
1 vetvička
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Artičoky zbavíme tvrdých listov a stredu kvetu. Uvaríme v osolenej vode s citrónom a nakrájame na trojuholníky. Krevety očistíme a sprudka urestujeme na oleji s cesnakom, cherry rajčinami a uvarenými artičokmi.

  2. 2

    Osolíme, okoreníme a pridáme nasekaný petržlen.

  3. 3

    Náš tip: Artičoky musíme čistiť v gumových rukaviciach a ihneď ich dáme do studenej vody s citrónom, aby nesčerneli.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia