Millefeuille z kokosovej pannacotty
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 31. decembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na Zobraziť celý popis Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po tomto dezerte.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kokosové mlieko povaríme so 150 ml smotany, cukrom a kokosom. Kokos scedíme a odložíme. Želatínu namočíme a zamiešame do prevarenej smotany. Necháme vychladnúť a zľahka primiešame zvyšnú smotanu, ktorú sme vyšľahali. Nalejeme do formy, nechámestuhnúť a krájame na plátky.
- 2
Flomix zmiešame s mandľami a nasypeme do trojuholníkových formičiek položených na papieri na pečenie. Upečieme a necháme vychladnúť. Z cukru a vody pripravíme hustý sirup, do ktorého pridáme mätu a necháme vylúhovať. Rozmixujeme a precedíme. Do studeného mätového sirupu pridáme na jemno nasekanú čerstvou mätu.
- 3
Z polovice cukru a trošky vody pripravíme hustý sirup, do ktorého pridáme lesné ovocie a pomaly varíme, až sa z ovocia stane hustá zmes. Druhú časť cukru povaríme so šťavou z lesného ovocia a maraschina. Do hustej šťavy pridáme lesné ovocie a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
idem si do samoobsluhy nakúpiť suroviny