Dusené tigrie krevety so sépiovými tagliolinami
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 31. decembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na Zobraziť celý popis Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po krevetách.
porcie
Postup
-
1
Na olivovom oleji urestujeme krevety, pridáme nasekaný cesnak, na jemno nakrájaný zázvor, cherry rajčiny nakrájané na štvrťky a zalejeme kokosovým mliekom. Ochutíme soľou, čiernym korením a zeleným karí korením, pridáme limetkové listy a citrónovú trávu.
- 2
Podusíme a nakoniec pridáme kúsok masla na zjemnenie. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a nasypeme do omáčky. Nakoniec pridáme nasekaný čerstvý koriander.
- 3
Náš tip: Varené cestoviny nikdy nepreplachujeme vodou, aby sa lepšie spojili s omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu