Dusené tigrie krevety so sépiovými tagliolinami

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 31. decembra 2009
Dusené tigrie krevety so sépiovými tagliolinami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na Zobraziť celý popis Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po krevetách.

4
porcie

Suroviny

16 ks
250 ml
160 g
3 strúčiky
40 g
1 KL
30 g
4 ks
3 vetvičky
500 g




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji urestujeme krevety, pridáme nasekaný cesnak, na jemno nakrájaný zázvor, cherry rajčiny nakrájané na štvrťky a zalejeme kokosovým mliekom. Ochutíme soľou, čiernym korením a zeleným karí korením, pridáme limetkové listy a citrónovú trávu.

  2. 2

    Podusíme a nakoniec pridáme kúsok masla na zjemnenie. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a nasypeme do omáčky. Nakoniec pridáme nasekaný čerstvý koriander.

  3. 3

    Náš tip: Varené cestoviny nikdy nepreplachujeme vodou, aby sa lepšie spojili s omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia