Mäsová štrúdľa s hríbovou omáčkou

feroad - bez fotkyferoad, 29. decembra 2009
6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
2 PL
30 g
100 ml
100 g
250 ml
1 PL
podľa chuti
400 g
3 stúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, oleja, trochy soli a vlažnej vody vypracujte cesto. Prikryte ho a nechajte postáť. Zatiaľ nakrájajte cibuľu nadrobno, na oleji ju speňte do sklovita, pridajte mleté mäso, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, krátko orestujte a zmes nechajte vychladnúť.

  2. 2

    Vyvaľkané cesto pokvapkajte rozpusteným maslom. Mäsovú plnku rovnomerne rozotrite na cesto, zaviňte a dajte piecť do vyhriatej rúry na cca 20 minút.

  3. 3

    Kým sa štrúdľa pečie, pripravte si omáčku. Očistené a nadrobno pokrájané huby (sušené vopred namočte) na oleji poduste do mäkka, potom pridajte kyslú smotanu, v ktorej si rozhabarkujte hladkú múku. Omáčku dochuťte soľou, nechajte prejsť varom a odstavte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia