6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
300 g |
|
2 PL |
|
|
|
30 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
250 ml |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
|
|
400 g |
|
3 stúčiky |
|
1 ks |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z múky, oleja, trochy soli a vlažnej vody vypracujte cesto. Prikryte ho a nechajte postáť. Zatiaľ nakrájajte cibuľu nadrobno, na oleji ju speňte do sklovita, pridajte mleté mäso, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, krátko orestujte a zmes nechajte vychladnúť.
- 2
Vyvaľkané cesto pokvapkajte rozpusteným maslom. Mäsovú plnku rovnomerne rozotrite na cesto, zaviňte a dajte piecť do vyhriatej rúry na cca 20 minút.
- 3
Kým sa štrúdľa pečie, pripravte si omáčku. Očistené a nadrobno pokrájané huby (sušené vopred namočte) na oleji poduste do mäkka, potom pridajte kyslú smotanu, v ktorej si rozhabarkujte hladkú múku. Omáčku dochuťte soľou, nechajte prejsť varom a odstavte.
- 2
Diskusia k receptu
0 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: