Roláda z mletého bôčika

peter64 - fotkapeter64, 30. decembra 2009

Môj vlastný a odskúšaný môžem len odporučiť a dobrú chuť.

Suroviny

1000 g
3 PL
1/4 l
150 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a pomelieme nepoužívať pliecko ani stehno musí to byť len bôčik. Pridáme solamyl, mlieko, soľ a korenie. Túto zmes premiešame a vložíme do chladničky na 24 hodín. Na druhý deň rozvaľkáme na mokrom igelite na vrstvu asi 1 cm.

  2. 2

    Natrieme obyčajnou horčicou, rozložíme redšiu praženicu na cibuľke z 2 až 4 vajec a platky šunky a napokon tenké plátky kyslej uhorky. Pomocou igelitu vytvoríme roládu, ktorú položíme do veľkého pekáča. Podlejeme troškou vody, vrch pokvapkáme polievkovým korením a dáme piecť.

  3. 3

    V priebehu pečenia niekoľkokrát podlejeme roládu vytýčenou šťavou. V inej obmene môžeme namiesto horčice použiť kečup a namiesto salámy anglickú slaninu. Ale plnku si môže každý spraviť podľa seba sam.Teplú roládu podávame so zemiakmi, fazuľkovým, tekvicovým alebo hrachovým prívarkom. Studenú s chlebom. Prajem vám dobru chuť.

Diskusia k receptu

ulik
tento recept v nablizsej dobe vyskusam. rad varim.
garanco
Takúto roládu robievala moja mama, nepridávala solamyl, len mlieko, dobre vymiesila a dala do chladničky. Piekla najprv zabalené v alobale, až pred koncom pečenia otvorila alobal a dopiekla dočervena. Je to chutné jedlo, teplé, aj studené!
kvak
Teraz som prečítala Váš recept, vyskúšam,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia