Môj vlastný a odskúšaný môžem len odporučiť a dobrú chuť.
Postup
-
1
Mäso umyjeme a pomelieme nepoužívať pliecko ani stehno musí to byť len bôčik. Pridáme solamyl, mlieko, soľ a korenie. Túto zmes premiešame a vložíme do chladničky na 24 hodín. Na druhý deň rozvaľkáme na mokrom igelite na vrstvu asi 1 cm.
- 2
Natrieme obyčajnou horčicou, rozložíme redšiu praženicu na cibuľke z 2 až 4 vajec a platky šunky a napokon tenké plátky kyslej uhorky. Pomocou igelitu vytvoríme roládu, ktorú položíme do veľkého pekáča. Podlejeme troškou vody, vrch pokvapkáme polievkovým korením a dáme piecť.
- 3
V priebehu pečenia niekoľkokrát podlejeme roládu vytýčenou šťavou. V inej obmene môžeme namiesto horčice použiť kečup a namiesto salámy anglickú slaninu. Ale plnku si môže každý spraviť podľa seba sam.Teplú roládu podávame so zemiakmi, fazuľkovým, tekvicovým alebo hrachovým prívarkom. Studenú s chlebom. Prajem vám dobru chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu