Mäsová roláda Jankovej krstnej

sjuz - fotkasjuz, 30. decembra 2009
Mäsová roláda Jankovej krstnej
Foto: sjuz

Túto roládu od svojej krstnej môj manžel zbožňuje... :)

20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 a 1/2 PL
1/2 plechovky
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame mleté mäso s vegetou a kondenzovaným mliekom a necháme stáť 24 hodín.

  2. 2

    Rovnomerne rozvaľkáme na mokrú čistú utierku na veľkosť plechu a navrch urobíme praženicu z 5 vajec. Na praženicu poukladáme šunku alebo mäkkú salámu, a podľa chuti syr, hrášok, šampiňóny...

  3. 3

    Pomocou utierky zrolujeme na alobal, a zabalené v alobale pečieme na plechu s vodou 1 hodinu. Po hodine alobal odokryjeme, a ešte zapečieme do červena. Po vychladnutí nakrájame na plátky a podávame ako súčasť studenej misy alebo samostatne so zeleninou, podľa chuti.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

ludar
S kondenzovaým mliekom som to este neskúšala, ale iba s obyčajným mliekom. je výborná a každému doteraz chutila. Občas pridam i šampiňóny.
sjuz
Ja som teraz dala tematicky špenát :)
honestka
kedze toto kondenzovane mlieko sa da aj vyslahat, jeho mnozstvo sa zrejme moze nahradit aj slahackovou smotanou, aby konzistencia ostala.
zhthn
pridávam do kk vyzerá to výborne :)