Foto: uschi
Rada pečiem dobošky, je toho veľa a v pohode vydržia aj v mrazničke.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V mlieku rozmiešame celé vajíčka. Múku preosejeme s práškom do pečiva a práškovým cukrom, pridáme vajcia a kúsky masla a vypracujeme hladké cesto.
- 2
Rozdelíme ho na 6 častí a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pláty preložíme na pečiaci papier a pri 180 stupňoch pečieme z opačnej strany plechu asi 6 minút. Necháme ich vychladnúť a papier stiahneme.
- 3
Z mlieka, zlatých klasov a vanilkových cukrov uvaríme puding. Čokoládu rozpustíme a pridáme do ešte teplého pudingu. Puding za stáleho miešania vychladíme. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a spojíme s vychladnutým pudingom.
- 4
Krém rozdelíme na 5 častí a pláty naplníme. Čokoládu s cerou rozpustíme, vrch polejeme a odložíme do chladničky stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj keď je pečenie mojou veľkou vášňou, určite sa mám ešte čo učiť od profesionálov. Boli aj také koláčiky, ktoré nakoniec papali naše pipky. Človek sa učí celý život.
Domáca ja najlepšiaaaaaa