Foto: alextv
Ahojte VARECHÁCI. Po vianočných a silvestrovských hodoch Vám všetkým určite príde vhod - OČISTNÝ DEŇ - deň bez mäsa. Dnes Vám predstavím Cesnačku teda cesnakovú Zobraziť celý popisAhojte VARECHÁCI. Po vianočných a silvestrovských hodoch Vám všetkým určite príde vhod - OČISTNÝ DEŇ - deň bez mäsa. Dnes Vám predstavím Cesnačku teda cesnakovú polievku ktorú máme doma všetci radi aj na raňajky, obed alebo večeru. DOBRÚ CHUŤ!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme zemiaky, narežeme na kocky a opražíme na oleji cca 3-4 min. . Zalejeme vodou a varíme. Cesnak nakrájame na drobno alebo rozpučíme a pridáme ho do hrnca. Osolíme, okoreníme. Varíme dokiaľ zemiaky nie sú uvarené.
- 2
Krajce chleba opečieme v hriankovači, nakrájame na kocky, tvrdý syr nastrúhame na hrubo.
- 3
Do taniera načerpáme polievku so zemiakmi, pridáme 3-4 kocky opečeného chrumkavého chlebíka /pridávame si ich podľa chuti aby sa nám chlebík nerozmokol /, posypeme syrom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu