Cesnačka

alextv - fotkaalextv, 29. decembra 2009
Cesnačka
Foto: alextv

Ahojte VARECHÁCI. Po vianočných a silvestrovských hodoch Vám všetkým určite príde vhod - OČISTNÝ DEŇ - deň bez mäsa. Dnes Vám predstavím Cesnačku teda cesnakovú Zobraziť celý popisAhojte VARECHÁCI. Po vianočných a silvestrovských hodoch Vám všetkým určite príde vhod - OČISTNÝ DEŇ - deň bez mäsa. Dnes Vám predstavím Cesnačku teda cesnakovú polievku ktorú máme doma všetci radi aj na raňajky, obed alebo večeru. DOBRÚ CHUŤ!

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 hlavička
1 dl
1 liter




Postup

  1. 1

    Očistíme zemiaky, narežeme na kocky a opražíme na oleji cca 3-4 min. . Zalejeme vodou a varíme. Cesnak nakrájame na drobno alebo rozpučíme a pridáme ho do hrnca. Osolíme, okoreníme. Varíme dokiaľ zemiaky nie sú uvarené.

  2. 2

    Krajce chleba opečieme v hriankovači, nakrájame na kocky, tvrdý syr nastrúhame na hrubo.

  3. 3

    Do taniera načerpáme polievku so zemiakmi, pridáme 3-4 kocky opečeného chrumkavého chlebíka /pridávame si ich podľa chuti aby sa nám chlebík nerozmokol /, posypeme syrom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

altyn
To je cesnačka akú robieva aj moja mama, tak jej nemusím volať o recept. Dík! :-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia