Výborný hubový šalát pani horárky

oravec - bez fotkyoravec, 31. decembra 2009

Výborný, odskúšaný recept, nestačil som ho odpisovať priateľom.

30 minút
príprava
30 minút
na 80 °C

Suroviny

2 kg
1/2 kg
1/2 kg
200 ml
100 g
150 g
150 ml
podľa chuti
Nálev:
200 ml
100 ml
30 g
3 ks
3 ks
po 5 guličiek




Postup

  1. 1

    Huby nakrájame na menšie sústa, povaríme v osolenej vode (blanžírujeme) asi 3 -5 min. a scedíme.

  2. 2

    Cibuľu a papriku nakrájame na rezance. Pridáme k hubám spolu s kečupom, paradajkovým pretlakom, cukrom, olejom a osolíme.

  3. 3

    Zo surovín na nálev uvaríme nálev, prelejeme ním hubovú zmes, premiešame a naplníme do pohárov (najlepšie od detskej výživy) a sterilizujeme asi 30 min. Odporúčam konzumovať min. po 7 dňoch.

Diskusia k receptu

remcula
Doufám, že to půjde i z václavek. Vypadá opravdu skvěle.
jozka
Mňam huby milujem vyskušam len aby boli . Bola som na hubačke na Orave to je iné ako v Bratislave
hanach
huby vždy a všade zbožňujeme už som dostala tohtoročné dubáčiky sušené. schovala som do vianočnej kapustničky ale snád porastú aj iné. dík za dobrý receptík




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia