Výborný, odskúšaný recept, nestačil som ho odpisovať priateľom.
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 80 °C
na 80 °C
Suroviny
2 kg |
|
1/2 kg |
|
1/2 kg |
|
200 ml |
|
100 g |
|
150 g |
|
150 ml |
|
podľa chuti |
|
Nálev: | |
200 ml |
|
100 ml |
|
30 g |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
po 5 guličiek |
|
Postup
-
1
Huby nakrájame na menšie sústa, povaríme v osolenej vode (blanžírujeme) asi 3 -5 min. a scedíme.
- 2
Cibuľu a papriku nakrájame na rezance. Pridáme k hubám spolu s kečupom, paradajkovým pretlakom, cukrom, olejom a osolíme.
- 3
Zo surovín na nálev uvaríme nálev, prelejeme ním hubovú zmes, premiešame a naplníme do pohárov (najlepšie od detskej výživy) a sterilizujeme asi 30 min. Odporúčam konzumovať min. po 7 dňoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu