Slané silvestrovské venčeky

redakcia - fotkaredakcia, 31. decembra 2009

Suroviny

0,5 l
100 g
 na špičku noža
1 PL
230 g
5 ks
Plnka:
125 g
125 g
1 KL
1 ks
1 kl




Postup

  1. 1

    Mlieko, maslo, soľ a cukor dáme variť. Do vriaceho mlieka pridávame za stáleho miešania múku a varíme, kým sa cesto neoddeľuje od hrnca. Prikryté utierkou necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta po jednom pridávame vajcia a dobre premiesime. Hladké cesto dáme do vrecka na zdobenie a na plech vyložený mastným papierom striekame venčeky.

  2. 2

    Pečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté prekrojíme, naplníme plnkou a ľubovoľne ozdobíme.

  3. 3

    Plnka: maslo vymiešame do peny, pridáme bryndzu, sardelovú pastu, žĺtok a kôpor a dobre premiešame.

Diskusia k receptu