Postup
-
1
Mlieko, maslo, soľ a cukor dáme variť. Do vriaceho mlieka pridávame za stáleho miešania múku a varíme, kým sa cesto neoddeľuje od hrnca. Prikryté utierkou necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta po jednom pridávame vajcia a dobre premiesime. Hladké cesto dáme do vrecka na zdobenie a na plech vyložený mastným papierom striekame venčeky.
- 2
Pečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté prekrojíme, naplníme plnkou a ľubovoľne ozdobíme.
- 3
Plnka: maslo vymiešame do peny, pridáme bryndzu, sardelovú pastu, žĺtok a kôpor a dobre premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu