Foto: sjuz
Túto fazuľovú varím pomerne často - aj keď je časovo trochu náročnejšia, avšak výsledok stojí za to! Všetci ju milujú, a keď čakáme rodinu, Zobraziť celý popisTúto fazuľovú varím pomerne často - aj keď je časovo trochu náročnejšia, avšak výsledok stojí za to! Všetci ju milujú, a keď čakáme rodinu, či známych, viem, že nesklame.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľu namočíme deň vopred. Vo vode uvaríme údené koleno skoro do mäkka. Pridáme fazuľu, celú cibuľu, korenie, bobkový list. Uvaríme skoro do mäkka. Keď je koleno uvarené, vyberieme, aj všetky guličky korenia, bobkový list a cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, zemiaky, zelenú papriku, rajčinu, osolíme a uvaríme.
- 2
Medzitým si na oleji pripravíme zásmažku. Keď začína hnednúť odstavíme, pridáme lyžičku mletej červenej papriky, pretlačené strúčiky cesnaku, premiešame a rýchlo zalejeme za stáleho miešania studenou vodou. Vlejeme do uvarenej fazule so zeleninou, pridáme obraté a pokrájané mäso z kolena, privedieme k varu a odstavíme. Poľda chuti dochutíme vegetou a sušenou alebo čerstvou posekanou petržlenovou vňaťou.
- 3
Kto má rád, pridá čili papričku. Najlepšie chutí s čerstvým chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A tie rezance dávala aj moja mama, ale do fazuľovej s malej bielej fazule. MŇAM :)