Tento šalát mám od svojho veľmi dobrého priateľa. Ani raz mi však nechutil tak dobre, ako od neho..:)
porcií
príprava
Postup
-
1
V osolenej vode uvaríme cestoviny al dente - nie úplne do mäkka - ešte zmäknú, keď sa zalejú omáčkou. Na pare uvaríme zeleninu.
- 2
Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľku, neskôr pridáme pokrájaný cesnak. Pridáme na malé kocky pokrájané kuracie prsia, pokrájanú čili papričku, osolíme, okoreníme a opražíme do mäkka. Posypeme červenou mletou paprikou, zalejeme sladkou smotanou, premiešame, prehrejeme a vytlačíme syry v črievku. Miešame, kým sa syr nerozpustí, necháme chvíľu zhustnúť. Odstavíme.
- 3
Do uvarených a scedených cestovín vmiešame zeleninu, mäso s omáčkou, a premiešame. Zakryjeme a necháme pri izbovej teplote chladnúť. Počas toho je treba niekoľkokrát premiešať, pretože omáčka klesla na dno misy, a týmto jej pomôžeme, aby sa vpila do cestovín. Kto má rád, môže si ešte do hotového pretlačiť jeden strúčik cesnaku a premiešať.
- 4
Šalát je možné podávať ešte teplý, ale najlepšie chutí studený, z chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu