Fantastický šalát Miloš

sjuz - fotkasjuz, 29. decembra 2009

Tento šalát mám od svojho veľmi dobrého priateľa. Ani raz mi však nechutil tak dobre, ako od neho..:)

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

balenie
3 ks
balenie
250 ml
3 ks
1
3 strúčiky
1




Postup

  1. 1

    V osolenej vode uvaríme cestoviny al dente - nie úplne do mäkka - ešte zmäknú, keď sa zalejú omáčkou. Na pare uvaríme zeleninu.

  2. 2

    Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľku, neskôr pridáme pokrájaný cesnak. Pridáme na malé kocky pokrájané kuracie prsia, pokrájanú čili papričku, osolíme, okoreníme a opražíme do mäkka. Posypeme červenou mletou paprikou, zalejeme sladkou smotanou, premiešame, prehrejeme a vytlačíme syry v črievku. Miešame, kým sa syr nerozpustí, necháme chvíľu zhustnúť. Odstavíme.

  3. 3

    Do uvarených a scedených cestovín vmiešame zeleninu, mäso s omáčkou, a premiešame. Zakryjeme a necháme pri izbovej teplote chladnúť. Počas toho je treba niekoľkokrát premiešať, pretože omáčka klesla na dno misy, a týmto jej pomôžeme, aby sa vpila do cestovín. Kto má rád, môže si ešte do hotového pretlačiť jeden strúčik cesnaku a premiešať.

  4. 4

    Šalát je možné podávať ešte teplý, ale najlepšie chutí studený, z chladničky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia