redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava5537 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »
prazdny

Hubovník

Bezmäsité jedlá

Huby a cibuľu očistite, nakrájajte nadrobno a orestujte na panvici s olejom. Rožky pokrájajte na kocky....

prazdny

Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou

Bravčové mäso

Bravčovú krkovičku obviažeme špagátikom a naložíme do hrubozrnnej soli a cesnaku, najlepšie cez noc. Druhý deň...

prazdny

Mäsom plnené taštičky z červenej šošovice

Hovädzie mäso

Cesto: Šošovicu uvaríme do mäkka, približne 15–20 minút. Necháme vychladnúť. Uvarenú šošovicu aj s...

prazdny

Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť...

prazdny

Slivkový pšenovník s jogurtovo-makovou omáčkou

Koláče

Pšeno prepláchneme niekoľkokrát horúcou vodou, aby sme ho zbavili horkosti. Potom ho zalejeme mliekom so štipkou...

prazdny

Syrovo–slaninový koláč s cibuľou

Hlavné jedlá

Najskôr pripravíme z droždia, cukru a trochy vlažnej vody kvások. Zmiešame ho s múkou a so...

prazdny

Zemiaková polievka s hubami

Bezmäsité jedlá

Olúpanú cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju na masle do sklovita. Potom prisypeme hladkú múku, stiahneme...

prazdny

Jelení guláš s cviklou

Hlavné jedlá

Odležané mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme a postupne prudko opražíme na masti. Potom...

prazdny

Krémová račia polievka

Večera

Raky varíme asi minútu v slanej vode s rascou. Necháme ich vychladnúť, potom ich zlomíme medzi...

prazdny

Srnčí chrbát s hráškovými strukmi a so zemiakovými kroketami

Hlavné jedlá

Srnčí chrbát osolíme, okoreníme a na oleji za stáleho obracania grilujeme 6–7 minút. Potom dáme oddýchnuť...

prazdny

Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou

Bravčové mäso

Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme...

prazdny

Šťavnaté kuracie prsia na ananáse s karamelovou omáčkou

Kuracie mäso

Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a mäso sprudka opečieme zo všetkých strán....

prazdny

Hovädzia sviečkovica so žemľovou knedľou

Hovädzie mäso

Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na valčeky s hrúbkou asi 7 cm. Horčicu vymiešame s...

prazdny

Polievka Tom Yum s krevetami a kokosovým mliekom

Večera

Do hrnca nalejeme 150 ml kokosového mlieka a 150 ml vody a necháme zovrieť. Pridáme na šikmo nakrájanú...

prazdny

Sladká lepkavá ryža s mangom

Dezerty

Lepkavá ryža (sticky rice) je druh ryže, ktorá sa po uvarení mimoriadne lepí. Má hrubšie...

prazdny

Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou

Bravčové mäso

Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky vložíme do fólie, zavákuujeme a varíme sous vide 2...

prazdny

Jarné rolky

Bezmäsité jedlá

Zmiešame nasekané rezance, nakrájanú kapustu, čierne huby, mrkvu, čierne korenie, svetlú sójovú...

prazdny

Koložvárska kapusta

Hovädzie mäso

Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na masti do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a mleté mäso. Mäso...

prazdny

Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche

Bravčové mäso

Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať, ideálne cez...

prazdny

Pražené ryžové rezance Pad Thai

Cestoviny

Pripravíme Pad Thai omáčku. Do malého hrnca dáme všetky suroviny a dobre premiešame. Varíme 20...

prazdny

Konfitované kačacie stehná s červenou kapustou a so zemiakovými knedličkami

Hlavné jedlá

Kačacie stehná poriadne nasolíme, pridáme mleté čierne korenie a rascu. Necháme odležať v chladničke, ...

prazdny

Tekvicové rizoto

Bezmäsité jedlá

Tekvicu umyjeme, zbavíme jadierok, nakrájame na menšie kusy. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým...

prazdny

Šošovicový prívarok so strateným vajcom

Bezmäsité jedlá

Vo dvoch hrncoch pripravíme cibuľovo–cesnakový základ. Do prvého dáme klasickú šošovicu, orestujeme, zalejeme vývarom,...