Karamelový cheesecake
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 30. septembra 2021

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
260 g |
|
110 g |
|
Krém: | |
500 g |
|
180 g |
|
80 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Korpus: Sušienky rozdrvíme v mixéri alebo ich dáme do mikroténového vrecúška a rozvaľkáme alebo rozdrvíme tĺčikom. Rozdrvené sušienky dáme do misky a primiešame rozpustené maslo. Hmotu natlačíme na dno a boky tortovej formy s priemerom 24 cm. Dáme stuhnúť do chladničky.
- 2
Plnka: Čokoládu roztopíme nad parou. Mascarpone, kyslú smotanu, cukor a karamelové Salko vymiešame. Pridáme vlažnú čokoládu a vajíčka, vymiešame a krém nalejeme na stuhnutý korpus.
- 3
Cheesecake pečieme vo vodnej pare - spodok tortovej formy zabalíme do alobalu, do plechu na pečenie nalejeme vodu do výšky 2 cm a vložíme naplnenú formu. Pečieme 40 minút pri 160 °C.
- 4
Upečený cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme - navrch napríklad môžeme rozotrieť karamelové Salko a po obvode popritláčať nasekané skaramelizované mandle.
Tiež karamelový cheesecake:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu