Karamelový cheesecake
Karamelový cheesecake

Karamelový cheesecake

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 30. septembra 2021
Karamelový cheesecake
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
260 g
110 g
Krém:
500 g
180 g
80 g
200 g
3 ks
2 PL
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Korpus: Sušienky rozdrvíme v mixéri alebo ich dáme do mikroténového vrecúška a rozvaľkáme alebo rozdrvíme tĺčikom. Rozdrvené sušienky dáme do misky a primiešame rozpustené maslo. Hmotu natlačíme na dno a boky tortovej formy s priemerom 24 cm. Dáme stuhnúť do chladničky.

  2. 2

    Plnka: Čokoládu roztopíme nad parou. Mascarpone, kyslú smotanu, cukor a karamelové Salko vymiešame. Pridáme vlažnú čokoládu a vajíčka, vymiešame a krém nalejeme na stuhnutý korpus.

  3. 3

    Cheesecake pečieme vo vodnej pare - spodok tortovej formy zabalíme do alobalu, do plechu na pečenie nalejeme vodu do výšky 2 cm a vložíme naplnenú formu. Pečieme 40 minút pri 160 °C.

  4. 4

    Upečený cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme - navrch napríklad môžeme rozotrieť karamelové Salko a po obvode popritláčať nasekané skaramelizované mandle.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia