Hovädzí guláš na čiernom pive s bavorskou žemľovou knedľou
Na tuku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pri guláši je dôležité, aby sme mali tmavý základ,...
Makový chlebík s citrónovým krémom
Maslo s cukrom a vajcami vyšľaháme, pridáme mlieko, mak, múku, prášok do pečiva, ...
Hrachová polievka s údeným mäsom
Hrach preberieme, prepláchneme a namočíme na 12 hodín do studenej vody.
Peľmene s údeným pstruhom
Plnka: Filety zo pstruha bez kostí a kože rozmixujeme so smotanou a s ricottou. Ochutíme soľou a...
Grilované kuracie prsia s dubákovou omáčkou
Kuracie prsia umyjeme, očistíme, osolíme a grilujeme z každej strany asi 4 minúty. Potom...
Makovo-slivkový podpecník
Z mlieka, cukru, zo sušeného droždia a z lyžičky múky pripravíme kvások a necháme 15 minút postáť....
Mangový cheesecake s profitelorkami
Profiterolky: Vodu s olejom a so soľou privedieme vo väčšom hrnci do varu. Keď zovrie, ...
Sacher torta
Keď vo Viedni v roku 1832 požiadal rakúsky diplomat Metternich o výnimočný dezert pre svojich hostí, ...
Hovädzí steak so zemiakmi v popole a s tymianovou omáčkou
Hovädziu sviečkovicu umyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájame na steaky.
Kačacie prsia s restovanou tekvicou so špenátom a so zázvorovou omáčkou
Kačacie prsia umyjeme a osušíme. Kožu narežeme do mriežky, osolíme a prsia grilujeme kožou dole asi...
Rybacie fašírky s pórovou omáčkou a so špenátom
Na fašírky nakrájame očistené zemiaky na kocky a v osolenej, okorenenej vode uvaríme spolu s na...
Cícerové fašírky s bôbom
Cícer aj bôb namočíme aspoň na 24 hodín do vody s malým množstvom soli a môžeme pridať...
Studená polievka gazpacho s plneným posúchom
Posúch: Múku preosejeme do misy, do prostriedku pridáme rozdrobené droždie, cukor, soľ a zalejeme...
Hubové ragú s haluškami
Huby pred varením dôkladne umyjeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na roztopenom masle, najlepšie v...