redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava5537 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »
prazdny

Hovädzí guláš na čiernom pive s bavorskou žemľovou knedľou

Hovädzie mäso

Na tuku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pri guláši je dôležité, aby sme mali tmavý základ,...

prazdny

Makový chlebík s citrónovým krémom

Koláče

Maslo s cukrom a vajcami vyšľaháme, pridáme mlieko, mak, múku, prášok do pečiva, ...

prazdny

Štedrák

Koláče

Zo surovín na cesto pripravíme kysnuté cesto: Mlieko, cukor a sušené droždie zmiešame, a...

prazdny

Hrachová polievka s údeným mäsom

Večera

Hrach preberieme, prepláchneme a namočíme na 12 hodín do studenej vody.

prazdny

Peľmene s údeným pstruhom

Cestoviny

Plnka: Filety zo pstruha bez kostí a kože rozmixujeme so smotanou a s ricottou. Ochutíme soľou a...

prazdny

Grilované kuracie prsia s dubákovou omáčkou

Kuracie mäso

Kuracie prsia umyjeme, očistíme, osolíme a grilujeme z každej strany asi 4 minúty. Potom...

prazdny

Makovo-slivkový podpecník

Koláče

Z mlieka, cukru, zo sušeného droždia a z lyžičky múky pripravíme kvások a necháme 15 minút postáť....

prazdny

Mangový cheesecake s profitelorkami

Torty

Profiterolky: Vodu s olejom a so soľou privedieme vo väčšom hrnci do varu. Keď zovrie, ...

prazdny

Sacher torta

Torty

Keď vo Viedni v roku 1832 požiadal rakúsky diplomat Metternich o výnimočný dezert pre svojich hostí, ...

prazdny

Hovädzí steak so zemiakmi v popole a s tymianovou omáčkou

Hovädzie mäso

Hovädziu sviečkovicu umyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájame na steaky.

prazdny

Kačacie prsia s restovanou tekvicou so špenátom a so zázvorovou omáčkou

Hlavné jedlá

Kačacie prsia umyjeme a osušíme. Kožu narežeme do mriežky, osolíme a prsia grilujeme kožou dole asi...

prazdny

Rybacie fašírky s pórovou omáčkou a so špenátom

Hlavné jedlá

Na fašírky nakrájame očistené zemiaky na kocky a v osolenej, okorenenej vode uvaríme spolu s na...

prazdny

Cícerové fašírky s bôbom

Bezmäsité jedlá

Cícer aj bôb namočíme aspoň na 24 hodín do vody s malým množstvom soli a môžeme pridať...

prazdny

Studená polievka gazpacho s plneným posúchom

Bezmäsité jedlá

Posúch: Múku preosejeme do misy, do prostriedku pridáme rozdrobené droždie, cukor, soľ a zalejeme...

prazdny

Hubové ragú s haluškami

Cestoviny

Huby pred varením dôkladne umyjeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na roztopenom masle, najlepšie v...