Hubová polievka
Hubová polievka

Dubáková polievka so žinčicou

doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 27. septembra 2021
Dubáková polievka so žinčicou
Foto: Miloš Mikuš
6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

300 g
100 g
600 ml
200 ml
3-4 ks
2 PL
Zelené pesto:
3 PL
2 PL
3 PL
Navrch:




Postup

  1. 1

    Sušené dubáky namočíme do vlažnej vody na 15–20 minút, vodu zlejeme a huby pokrájame.

  2. 2

    Nakrájanú šalotku opražíme na masti dozlatista, pridáme pokrájané čerstvé a namočené sušené dubáky a podusíme pár minút. Zalejeme žinčicou a smotanou. Ochutíme soľou a korením a povaríme asi 10 minút. Nakoniec polievku rozmixujeme dohladka.

  3. 3

    Pesto pripravíme rozmixovaním pokrájanej petržlenovej vňate a pažítky v oleji.

  4. 4

    Polievku podávame ozdobenú pestom z pažítky a petržlenovej vňate a pre dokonalosť chuti pridáme navrch posekanú čiernu hľuzovku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia