Dubáková polievka so žinčicou
doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 27. septembra 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 27. septembra 2021
Foto: Miloš Mikuš
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Sušené dubáky namočíme do vlažnej vody na 15–20 minút, vodu zlejeme a huby pokrájame.
- 2
Nakrájanú šalotku opražíme na masti dozlatista, pridáme pokrájané čerstvé a namočené sušené dubáky a podusíme pár minút. Zalejeme žinčicou a smotanou. Ochutíme soľou a korením a povaríme asi 10 minút. Nakoniec polievku rozmixujeme dohladka.
- 3
Pesto pripravíme rozmixovaním pokrájanej petržlenovej vňate a pažítky v oleji.
- 4
Polievku podávame ozdobenú pestom z pažítky a petržlenovej vňate a pre dokonalosť chuti pridáme navrch posekanú čiernu hľuzovku.
Tiež hubová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu