Jelenie mäso
Jelenie mäso

Jelení roastbeef s ragú z kuriatok

Patrik Majerník
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 30. septembra 2021
Jelení roastbeef s ragú z kuriatok
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

500 g
300 g (huby)
1 ks
3 strúčiky
100 ml
100 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jelenie karé umyjeme a osušíme. Mäso nechávame v celku, osolíme a okoreníme. Karé vložíme do fólie, ktorá je určená na vákuovanie, a zavákuujeme. V origináli sa takto pripravené karé varí sous–vide 10 hodín pri teplote 58 °C. Ak nemáte doma vákuovačku a hrniec s nastaviteľnou teplotou, odporúčame karé zakryť alobalom a piecť pri 130 °C hodinu a pol.

  2. 2

    Ragú s kuriatkami: Kuriatka očistíme, obvaríme a scedíme. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme obvarené kuriatka a krátko orestujeme. Podlejeme bielym vínom. Po zredukovaní vína pridáme smotanu, soľ a korenie. Pred dovarením pridáme maslo a najemno nakrájanú koriandrovú vňať.

  3. 3

    Mäso servírujeme nakrájané na tenké plátky a podávame s kuriatkovým ragú.

Diskusia k receptu

chemik
Už když to čtu, tak se mi chutí jazyk kroutí, ale i když zelený koriandr přebije chuť diviny, tak do lišek ( kuriatok ) jen klasicky zelenou petrželku.