Jelení roastbeef s ragú z kuriatok
Patrik Majerník
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 30. septembra 2021
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 30. septembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Jelenie karé umyjeme a osušíme. Mäso nechávame v celku, osolíme a okoreníme. Karé vložíme do fólie, ktorá je určená na vákuovanie, a zavákuujeme. V origináli sa takto pripravené karé varí sous–vide 10 hodín pri teplote 58 °C. Ak nemáte doma vákuovačku a hrniec s nastaviteľnou teplotou, odporúčame karé zakryť alobalom a piecť pri 130 °C hodinu a pol.
- 2
Ragú s kuriatkami: Kuriatka očistíme, obvaríme a scedíme. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme obvarené kuriatka a krátko orestujeme. Podlejeme bielym vínom. Po zredukovaní vína pridáme smotanu, soľ a korenie. Pred dovarením pridáme maslo a najemno nakrájanú koriandrovú vňať.
- 3
Mäso servírujeme nakrájané na tenké plátky a podávame s kuriatkovým ragú.
Tiež jelenie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu