Flambovaný hovädzí steak
Kamil Krafčík
šéfkuchár Nestville Taberna v Hniezdnom, 26. septembra 2021
šéfkuchár Nestville Taberna v Hniezdnom, 26. septembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
porcia
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Hovädzí steak opečieme z každej strany dohneda. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 10 minút. Po vybratí z rúry necháme mäso odležať.
- 2
Steak dáme do panvičky alebo na gril na rozpálený olej a zalejeme whisky. Flambujeme, mäso pootáčame a necháme ho znovu odstáť.
- 3
Belugu orestujeme na spenenej cibuľke. Osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Varíme do zmäknutia.
- 4
Mrkvové pyré: Nastrúhanú mrkvu uvaríme v osolenej a ocukrenej vode. Po rozvarení scedíme a rozmixujeme dohladka. Podľa potreby zjemníme maslom. Dochutíme podľa preferencií.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu