Hovädzí steak
Hovädzí steak

Flambovaný hovädzí steak

Kamil Krafčík
šéfkuchár Nestville Taberna v Hniezdnom, 26. septembra 2021
Flambovaný hovädzí steak
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
40 minút
príprava

Suroviny

300 g
50 g
60 ml
10 g
100 g
40 ml (Nestville Whisky Blended 6yo 40 %)
10 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzí steak opečieme z každej strany dohneda. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 10 minút. Po vybratí z rúry necháme mäso odležať.

  2. 2

    Steak dáme do panvičky alebo na gril na rozpálený olej a zalejeme whisky. Flambujeme, mäso pootáčame a necháme ho znovu odstáť.

  3. 3

    Belugu orestujeme na spenenej cibuľke. Osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Varíme do zmäknutia.

  4. 4

    Mrkvové pyré: Nastrúhanú mrkvu uvaríme v osolenej a ocukrenej vode. Po rozvarení scedíme a rozmixujeme dohladka. Podľa potreby zjemníme maslom. Dochutíme podľa preferencií.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu