Zemiakové krokety s pecorinom a čedarovou majonézou
František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula a Kristián Kandráč, 4. októbra 2021
Foto: Šuhajíci pri panvici
porcie
príprava
Suroviny
600 g |
|
150 g |
|
2 ks |
|
150 g |
|
|
|
|
|
|
|
Na obaľovanie: | |
|
|
1 ks |
|
|
|
Na vyprážanie: | |
|
|
Čedarová majonéza: | |
100 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Čedarová majonéza: Čedar nastrúhame a spolu s taveným syrom roztopíme. Pridáme majonézu, dôkladne premixujeme, dochutíme korením a soľou. Necháme vychladnúť.
- 2
Krokety: Umyté zemiaky uvaríme vo vode, potom ich ošúpeme a pretlačíme. Pridáme soľ, múku, žĺtky, mleté korenie, rímsku rascu, nastrúhanú polovicu pecorina a všetko spolu spracujeme.
- 3
Na doske posypanej múkou sformujeme z cesta malé guľky, ktoré obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci a panko strúhanke. Vypražíme na horúcej masti z oboch strán do zlata. Podávame s čedarovou majonézou, nakladanou zeleninou a posypeme zvyšným pecorinom.
- 4
Panko strúhanka je pôvodom japonská strúhanka, na výrobu ktorej sa používa chlieb bez kôrky. Je strúhaná nahrubšie ako naša klasická strúhanka, preto nenasaje toľko tuku. Vďaka tomu sú jedlá vyprážané s jej použitím ľahšie.
Tiež zemiakové krokety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu