Plnené zemiaky
Plnené zemiaky

Zemiaky plnené mletým mäsom

Šuhajíci pri panvici
František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula a Kristián Kandráč, 8. októbra 2021
Zemiaky plnené mletým mäsom
Foto: Šuhajíci pri panvici
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

4 ks väčšie
350 g mleté
1 PL
2 strúčiky
100 g
1 ks väčšia
400 g (v plechovke)
100 g
1/2 ČL
100 ml
100 g strúhaný
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme, v šupke vložíme do osolenej vody a varíme ich domäkka.

  2. 2

    Rozpálime panvicu s olejom, na ktorom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme slaninu nakrájanú na kocky, mleté mäso a opečieme dohneda. Pridáme nakrájané paradajky, pretlak, vývar, čili a za stáleho miešania varíme asi 30 minút, než zmes zhustne.

  3. 3

    Uvarené zemiaky pozdĺžne narežeme, zľahka roztvoríme a lyžičkou vydlabeme vnútro, ktoré vmiešame do mäsovej zmesi. Vydlabané zemiaky naplníme mäsovou zmesou.

  4. 4

    Naplnené zemiaky ukladáme do pekáča, posypeme strúhaným syrom a zapečieme v rúre pri teplote 200 °C približne 5 minút. Pred podávaním posypeme vňaťou z jarnej cibuľky, pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme mikrobylinkami.

Recept je zaradený do kategórií:
Mleté mäso, Zemiaky, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené, Zapekané

Diskusia k receptu