Suchohríby na smotane s ovčou bryndzou
doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 29. septembra 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 29. septembra 2021

Foto: Miloš Mikuš
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Huby nakrájame nadrobno. Na masti speníme nakrájanú cibuľu, opražíme do sklovita a pridáme huby, okoreníme mletým čiernym korením. Dusíme, kým sa voda neodparí a huby nezmäknú.
- 2
Pridáme kyslú smotanu, krátko povaríme. Na záver zahustíme čerstvou bryndzou. Už viac nevaríme. Osolíme podľa potreby.
- 3
Podávame s uvarenými cestovinami a posypeme posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tiež huby:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu