Zemiakové džatky s kôprovou omáčkou
František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula a Kristián Kandráč, 11. októbra 2021

Foto: Šuhajíci pri panvici
porcií
príprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pár odložíme bokom (použijeme do omáčky). Horúce miešame pučidlom na zemiaky a počas toho do nich postupne pridávame múku. Vznikne cesto, ktoré by malo mať polotuhú konzistenciu. Necháme ho trošku vychladnúť.
- 2
Medzitým nakrájame na kocky slaninu a upražíme ju dozlata. Vyberieme ju z tuku na sitko. Do tuku pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, stonky z kôpru a opečieme dosklovita. Pridáme odložené zemiaky a smotanu. Podlejeme troškou vody alebo vývarom a necháme 5 minút povariť. Osolíme, okoreníme a zmixujeme dohladka. Pridáme pár kvapiek octu a zvyšný kôpor nasekaný na jemno.
- 3
Z cesta vytvarujeme guľôčky a jemne ich pritlačíme. Opečieme na panvici s olejom z oboch strán dozlatista. Podávame s opraženou slaninkou a omáčkou, môžeme dozdobiť kôprom.
Tiež džatky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu