Vanilkové tartaletky s jesenným nádychom
šéfcukrárka Hotela Devín v Bratislave, 28. septembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
Suroviny
Cesto: | |
480 g |
|
190 g |
|
70 g |
|
240 g studené |
|
2 ks veľké |
|
štipka |
|
Slivkovo–figový džem: | |
600 g |
|
600 g čerstvé |
|
5 tyčiniek |
|
750 g |
|
200 ml |
|
Krém: | |
500 g |
|
500 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky sypké suroviny zamiešame, pridáme maslo, vajcia a vypracujeme kompaktné cesto. Necháme v chladničke aspoň hodinu. Potom cesto vyvaľkáme. Formičky vyložíme cestom a pečieme pri 180 stupňoch asi 10–12 minút. Ešte teplé z formičiek vyklopíme.
- 2
Džem: Ovocie umyjeme, očistíme a nakrájame na polovice. Zo sliviek vyberieme kôstky. Červené víno, cukor a škoricu zmiešame a ovocie prelejeme. Necháme pár hodín nasiaknuť (môžeme aj do ďalšieho dňa). Potom pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 160 stupňoch 75 minút. Upečené ovocie popučíme alebo rozmixujeme. Džemom naplníme dno tartaletiek.
- 3
Krém: Všetky ingrediencie dáme spolu do veľkej misy, vyškriabeme struk vanilky a vyšľaháme. Naplníme cukrárske vrecko a krém nastriekame do pripravených tartaletiek. Ozdobíme ovocím nakrájaným na tenké plátky.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu