Tartaletky
Tartaletky

Vanilkové tartaletky s jesenným nádychom

Katarína Lešková
šéfcukrárka Hotela Devín v Bratislave, 28. septembra 2021
Vanilkové tartaletky s jesenným nádychom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
24
porcií

Suroviny

Cesto:
480 g
190 g
70 g
240 g studené
2 ks veľké
štipka
Slivkovo–figový džem:
600 g
600 g čerstvé
5 tyčiniek
750 g
200 ml
Krém:
500 g
500 g
200 g
1 ks
1 PL
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky sypké suroviny zamiešame, pridáme maslo, vajcia a vypracujeme kompaktné cesto. Necháme v chladničke aspoň hodinu. Potom cesto vyvaľkáme. Formičky vyložíme cestom a pečieme pri 180 stupňoch asi 10–12 minút. Ešte teplé z formičiek vyklopíme.

  2. 2

    Džem: Ovocie umyjeme, očistíme a nakrájame na polovice. Zo sliviek vyberieme kôstky. Červené víno, cukor a škoricu zmiešame a ovocie prelejeme. Necháme pár hodín nasiaknuť (môžeme aj do ďalšieho dňa). Potom pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 160 stupňoch 75 minút. Upečené ovocie popučíme alebo rozmixujeme. Džemom naplníme dno tartaletiek.

  3. 3

    Krém: Všetky ingrediencie dáme spolu do veľkej misy, vyškriabeme struk vanilky a vyšľaháme. Naplníme cukrárske vrecko a krém nastriekame do pripravených tartaletiek. Ozdobíme ovocím nakrájaným na tenké plátky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia