Bravčová panenka v bylinkovej kruste s dubákovým krupotom
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 1. októbra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Postup
-
1
V osolenej vode uvaríme jačmenné krúpy.
- 2
Nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji. Pridáme očistené, osušené na kocky nakrájané dubáky a podlejeme bielym vínom. Zredukujeme varom, aby sa odparil alkohol.
- 3
K dubákom pridáme jačmenné krúpy a zalejeme vývarom. Povaríme, aby sa všetky chute spojili. Pred dokončením do krupota pridáme polovicu nastrúhaného parmezánu a maslo. Premiešame, aby malo krémovú konzistenciu.
- 4
Panenku očistíme, osolíme, okoreníme a opečieme v celku na oleji zo všetkých strán, aby sa mäso „zatiahlo“. Potom vložíme do rúry vopred vyhriatej na 180 °C maximálne na 10 minút. Snažíme sa dosiahnuť stupeň prepečenia médium.
- 5
Bylinková krusta: Do mixéra vložíme lístky petržlenovej vňate, tymianu a rozmarínu, strúhanku a zvyšný parmezán. Rozmixujeme a preosejeme.
- 6
Hotovú panenku obalíme v bylinkovej kruste a servírujeme s dubákovým krupotom.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu