Domašský rez
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 1. októbra 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
na 175 °C
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zľahka primiešavame práškový cukor a pomleté mandle. Sneh rozdelíme na 2 okrúhle plechy vyložené papierom na pečenie a pečieme pri 175 °C zhruba 20 až 25 minút.
- 2
Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom a maizenou. Zmes prilejeme do horúceho mlieka a na slabom ohni miešame, kým nezhustne. Po vychladnutí pridáme do masy maslo, rum a vyšľaháme na hladký krém. Rozotrieme ho na jeden upečený plát.
- 3
Smotanu zohrejme vo vodnom kúpeli a tesne pred bodom varu k nej pridáme postrúhanú horkú čokoládu. Miešame, kým sa nerozpustí. Po vychladnutí čokoládový krém vyšľaháme, natrieme ho na krémovú vrstvu a prikryjeme druhým upečeným plátom.
- 4
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie s Cerou a polevou ozdobíme povrch zákuska. Krájame na trojuholníky a dozdobíme čerstvým ovocím.
Tiež mandľový zákusok:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu