Mandľový zákusok
Mandľový zákusok

Domašský rez

Patrik Majerník
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 1. októbra 2021
Domašský rez
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

6 ks
200 g
200 g mleté
250 ml
3 ks
70 g
20 g
100 g
troška
200 ml
300 g
Poleva:
100 g
70 g

Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zľahka primiešavame práškový cukor a pomleté mandle. Sneh rozdelíme na 2 okrúhle plechy vyložené papierom na pečenie a pečieme pri 175 °C zhruba 20 až 25 minút.

  2. 2

    Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom a maizenou. Zmes prilejeme do horúceho mlieka a na slabom ohni miešame, kým nezhustne. Po vychladnutí pridáme do masy maslo, rum a vyšľaháme na hladký krém. Rozotrieme ho na jeden upečený plát.

  3. 3

    Smotanu zohrejme vo vodnom kúpeli a tesne pred bodom varu k nej pridáme postrúhanú horkú čokoládu. Miešame, kým sa nerozpustí. Po vychladnutí čokoládový krém vyšľaháme, natrieme ho na krémovú vrstvu a prikryjeme druhým upečeným plátom.

  4. 4

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie s Cerou a polevou ozdobíme povrch zákuska. Krájame na trojuholníky a dozdobíme čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu

siuuu
Vyzerá výborne ... niekedy vyskúšam.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha