Domašský rez
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 1. októbra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
200 g |
|
200 g mleté |
|
Pudingový krém: | |
3 ks |
|
70 g |
|
20 g |
|
250 ml |
|
100 g |
|
troška |
|
Čokoládový krém: | |
200 ml |
|
300 g |
|
Poleva: | |
100 g |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zľahka primiešavame práškový cukor a pomleté mandle. Sneh rozdelíme na 2 okrúhle plechy vyložené papierom na pečenie a pečieme pri 175 °C zhruba 20 až 25 minút.
- 2
Pudingový krém: Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom a maizenou. V hrnci zohrejeme mlieko a do horúceho prilejeme žĺtkovú zmes. Na slabom ohni miešame, kým nezhustne. Po vychladnutí do pudingu pridáme maslo, rum a vyšľaháme na hladký krém. Rozotrieme ho na jeden upečený plát.
- 3
Čokoládový krém: Smotanu zohrejme vo vodnom kúpeli a tesne pred bodom varu k nej pridáme postrúhanú horkú čokoládu. Miešame, kým sa nerozpustí. Po vychladnutí čokoládový krém vyšľaháme, natrieme ho na krémovú vrstvu a prikryjeme druhým upečeným plátom.
- 4
Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie s Cerou a polevou ozdobíme povrch zákuska. Krájame na trojuholníky a dozdobíme čerstvým ovocím.
Tiež mandľový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu