Hubová polievka
Hubová polievka

Hubová mačanka s bylinkovým olejom

Patrik Majerník
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 7. októbra 2021
Hubová mačanka s bylinkovým olejom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií

Suroviny

200 g
500 ml
500 ml
1 l (šťava z kyslej kapusty)
1 ks
3 strúčiky
100 g
100 g
Bylinkový olej:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Huby najskôr umyjeme, prepláchneme a dáme variť. Nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji. Pridáme múku a maslo. Postupne prilievame mlieko a smotanu a miešame, až začne vrieť.

  2. 2

    Do ďalšieho hrnca dáme zovrieť juchu. Keď začne vrieť, pridáme ju k mliečnemu základu. Potom pridáme uvarené huby. Všetko spolu prevaríme a polievku dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Bylinkový olej: Rôzne bylinky vložíme do nádoby, prilejeme olivový olej a rozmixujeme.

Diskusia k receptu

zahra
Vyborne jedlo, vzkriesi po tazkej noci.:)))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha