Hubová mačanka s bylinkovým olejom
Patrik Majerník
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 7. októbra 2021
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 7. októbra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
Suroviny
200 g |
|
500 ml |
|
500 ml |
|
1 l (šťava z kyslej kapusty) |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
Bylinkový olej: | |
|
|
|
Postup
-
1
Huby najskôr umyjeme, prepláchneme a dáme variť. Nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji. Pridáme múku a maslo. Postupne prilievame mlieko a smotanu a miešame, až začne vrieť.
- 2
Do ďalšieho hrnca dáme zovrieť juchu. Keď začne vrieť, pridáme ju k mliečnemu základu. Potom pridáme uvarené huby. Všetko spolu prevaríme a polievku dochutíme soľou a korením.
- 3
Bylinkový olej: Rôzne bylinky vložíme do nádoby, prilejeme olivový olej a rozmixujeme.
Tiež hubová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu