Hubová mačanka s bylinkovým olejom
			   Patrik Majerník
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 7. októbra 2021
		   
		   zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 7. októbra 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
Suroviny
| 200 g |  | 
| 500 ml |  | 
| 500 ml |  | 
| 1 l (šťava z kyslej kapusty) |  | 
| 1 ks |  | 
| 3 strúčiky |  | 
| 100 g |  | 
| 100 g |  | 
|  | |
|  | |
|  | |
| Bylinkový olej: | |
|  | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Huby najskôr umyjeme, prepláchneme a dáme variť. Nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji. Pridáme múku a maslo. Postupne prilievame mlieko a smotanu a miešame, až začne vrieť. 
- 2
Do ďalšieho hrnca dáme zovrieť juchu. Keď začne vrieť, pridáme ju k mliečnemu základu. Potom pridáme uvarené huby. Všetko spolu prevaríme a polievku dochutíme soľou a korením. 
- 3
Bylinkový olej: Rôzne bylinky vložíme do nádoby, prilejeme olivový olej a rozmixujeme. Tiež hubová polievka:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu