Zemiaková polievka s hubami a so slaninou
František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula a Kristián Kandráč, 8. októbra 2021

Foto: Šuhajíci pri panvici
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
120 g čerstvé (hliva, hnedé šampiňóny) |
|
2 strúčiky |
|
400 ml |
|
100 g |
|
150 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Štvrtinu nakrájaných húb a slaniny orestujeme na polovici masla, osolíme, zaprášime údenou paprikou. Túto zmes neskôr použijeme ako dekoráciu a chrumkavú zložku polievky.
- 2
Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na druhej polovici masla, pridáme nakrájané huby a slaninu. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky (nemusia byť očistené, iba dôkladne umyté). Dochutíme rascou, zázvorom, soľou a korením. Všetko spolu dôkladne orestujeme a zalejeme vývarom. Varíme, pokiaľ sa zemiaky neuvaria.
- 3
Polievku prelejeme do mixéra a dôkladne rozmixujeme. Počas mixovania do nej pridávame smotanu na šľahanie. Servírujeme s lyžicou restovaných húb so slaninou a s lyžicou kyslej smotany.
Tiež zemiaková polievka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu