Zemiaková polievka
Zemiaková polievka

Zemiaková polievka s hubami a so slaninou

Šuhajíci pri panvici
František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula a Kristián Kandráč, 8. októbra 2021
Zemiaková polievka s hubami a so slaninou
Foto: Šuhajíci pri panvici
4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
150 g
120 g čerstvé (hliva, hnedé šampiňóny)
2 strúčiky
400 ml
100 g
150 ml
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Štvrtinu nakrájaných húb a slaniny orestujeme na polovici masla, osolíme, zaprášime údenou paprikou. Túto zmes neskôr použijeme ako dekoráciu a chrumkavú zložku polievky.

  2. 2

    Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na druhej polovici masla, pridáme nakrájané huby a slaninu. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky (nemusia byť očistené, iba dôkladne umyté). Dochutíme rascou, zázvorom, soľou a korením. Všetko spolu dôkladne orestujeme a zalejeme vývarom. Varíme, pokiaľ sa zemiaky neuvaria.

  3. 3

    Polievku prelejeme do mixéra a dôkladne rozmixujeme. Počas mixovania do nej pridávame smotanu na šľahanie. Servírujeme s lyžicou restovaných húb so slaninou a s lyžicou kyslej smotany.

Recept je zaradený do kategórií:
Zemiaky, Slovenská kuchyňa, Obed, Polievky, Večera, Lacné jedlá, Varené

Diskusia k receptu