Zapečené šampiňóny plnené kuskusom
Patrik Majerník
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 30. septembra 2021
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 30. septembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Nakrájanú šalotku spolu s cesnakom orestujeme na oleji. Pridáme nadrobno nakrájané rýdziky. Kuskus sparíme, pridáme štipku mletej kurkumy, osolíme a okoreníme. Pridáme ho k rýdzikom a ešte dochutíme.
- 2
Zo šampiňónov odstránime spodnú časť, očistíme ich a opečieme na oleji z obidvoch strán. Opečené šampiňóny naplníme pripravenou kuskusovo-hubovou zmesou. Navrch pridáme mäkký kozí syr.
- 3
Dáme zapiecť do rúry pri 180 °C asi na 5 minút, aby sa syr roztopil. Podávame s tmavým pečivom a so zeleninou.
Tiež plnené šampiňóny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu