Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny

Zapečené šampiňóny plnené kuskusom

Patrik Majerník
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 30. septembra 2021
Zapečené šampiňóny plnené kuskusom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava

Suroviny

3 ks veľké
1 pohár (0,3 l)
100 g
1 ks
2 strúčiky
 mäkký

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájanú šalotku spolu s cesnakom orestujeme na oleji. Pridáme nadrobno nakrájané rýdziky. Kuskus sparíme, pridáme štipku mletej kurkumy, osolíme a okoreníme. Pridáme ho k rýdzikom a ešte dochutíme.

  2. 2

    Zo šampiňónov odstránime spodnú časť, očistíme ich a opečieme na oleji z obidvoch strán. Opečené šampiňóny naplníme pripravenou kuskusovo-hubovou zmesou. Navrch pridáme mäkký kozí syr.

  3. 3

    Dáme zapiecť do rúry pri 180 °C asi na 5 minút, aby sa syr roztopil. Podávame s tmavým pečivom a so zeleninou.

Diskusia k receptu