Ovocný pohár
Ovocný pohár

Mascarpone krém s ovocným pyré a karamelom

Patrik Majerník
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 27. septembra 2021
Mascarpone krém s ovocným pyré a karamelom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

100 g
200 ml
100 g
1 ks
100 g
250 ml
150 g
50 g
3 ks
10 g
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karamelový plát: Roztopíme kryštálový cukor na karamel, pridáme trošku lesného medu a zasypeme sódou bikarbónou. Vznikne bohatá pena, ktorú vylejeme do pekáča a uhladíme tak, aby vznikla tenšia vrstva. Necháme vychladiť a odložíme do chladničky.

  2. 2

    K lesnému ovociu prilejeme červené víno, pridáme škoricu a necháme zovrieť. Potom škoricu vyberieme, pridáme trochu lesného medu (podľa chuti) a rozmixujeme na pyré. Necháme vychladiť.

  3. 3

    Zo smotany, z mascarpone a lesného medu (podľa chuti) vyšľaháme krém.

  4. 4

    Vychladený karamelový plát plát rozlámeme na menšie kusy. Pripravené poháre naplníme vrstvami karamelových kúskov, mascarpone krémom a ovocným pyré.

  5. 5

    Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom. Zo snehu navrch pohárov tvarujeme malé pusinky, ktoré môžeme opáliť flambovacou pištoľou. Dozdobíme ovocím a mätou.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Krémy, Nepečené cukrovinky, Sezónne jedlá, Letné

Diskusia k receptu