Mascarpone krém s ovocným pyré a karamelom
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 27. septembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Karamelový plát: Roztopíme kryštálový cukor na karamel, pridáme trošku lesného medu a zasypeme sódou bikarbónou. Vznikne bohatá pena, ktorú vylejeme do pekáča a uhladíme tak, aby vznikla tenšia vrstva. Necháme vychladiť a odložíme do chladničky.
- 2
K lesnému ovociu prilejeme červené víno, pridáme škoricu a necháme zovrieť. Potom škoricu vyberieme, pridáme trochu lesného medu (podľa chuti) a rozmixujeme na pyré. Necháme vychladiť.
- 3
Zo smotany, z mascarpone a lesného medu (podľa chuti) vyšľaháme krém.
- 4
Vychladený karamelový plát plát rozlámeme na menšie kusy. Pripravené poháre naplníme vrstvami karamelových kúskov, mascarpone krémom a ovocným pyré.
- 5
Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom. Zo snehu navrch pohárov tvarujeme malé pusinky, ktoré môžeme opáliť flambovacou pištoľou. Dozdobíme ovocím a mätou.
Tiež ovocný pohár:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu